Întrebare recomandată | Nextone a întrebat:

Am mare nevoie de un sfat, am 20 de ani (poate conteaza)...nu stiu cum sa procedez.Am un amic, de fapt e cel mai bun prieten al meu, parintii nostri sunt prieteni de familie si am crescut ca fratii.In urma cu 3 ani am avut o relatie de 3 ani si am renuntat la acest amic pentru ca el era gelos.Intre timp m-am impacat cu amicul meu, de fapt nu s-a suparat asa tare.Acum am o noua relatie de un an si actualul iubit este gelos si a zis sa nu mai ies cu amicul meu deoarece el nu crede in prietenia dintre un baiat si o fata.Eu nu am nimic cu acest amic, nu s-a pus niciodata problema sa fim impreuna sau sa existe altceva intre noi decat prietenie.Nu ma vad asa de des cu acest amic, sa nu se inteleaga ca ii acord lui mai multa atentie decat iubitului.Ne vedem cam odata la doua saptamani, iesim si ne plimbam prin cartier.Acum nu stiu ce sa fac pentru ca am inceput sa imi dezamagesc din nou amicul deoarece avea nevoie de mine iar eu i-am intors spatele, s-a cam suparat.Nu stiu cum sa procedez sa ii impac pe amandoi. Iubitul meu a zis ca daca continui sa ma vad cu amicul meu o sa se vada si el cu fete, cu "amice".Eu il inteleg ca este gelos intr-un fel e normal, dar nici nu vreau sa imi pierd prietenul cel mai bun, probabil ca daca era fata era altceva dar nu pot schimba asta laughing.Cum sa procedez? Este normal cum gandeste iubitul meu? big grin

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
te inteleg si iti dau dreptate, uite...eu am un baiat si o fata, in perioada in care am locuit la bloc, aveam o vecina care avea la fel, un baiat si o fata, practic, acel baiat a crescut in casa la noi de dragul copiilor mei erau nopti cand dormeau toti 3 in pat, au crescut si cand avea fata mea 18, ce zice tatal baiatului..mai "X" nu ar fi bine sa ti-o faci de prietena pe fata vecinei? ca tare frumoasa s-a facut? stii ce i-a raspuns baiatul? nu as putea tata, eu am crescut/am mancat/am dormit cu ei in pat, nu as putea sa o vad ca pe o iubita, e ca sora si fratele meu, la fel a zis si fata mea, asa ca te inteleg si cred in astfel de prietenii, numai ca iubitul tau nu crede probabil el nu ar accepta ori nu poate vedea o prietenie fara compromisuri..gelozia e boala grea, in ziua de azi, prieteni adevarati greu gasesti, iar daca ai unu, e bine sa il respecti, nu e bine sa te desparti de iubit din pricina amicului, dar oare nu cauta sa te indeparteze de toti? gandeste ca in timp vei avea de suferit din cauza geloziei.
O zi frumoasa sa aihappy

9 răspunsuri:
| DaReZon a răspuns:

Esti mai mare decat mine si nu stiu in ce masura iti pot da eu, un tanc, sfaturi dar pot sa iti sugerez un lucru:

Daca prietenul tau este gelos, in ritmul asta, la un momendat, te vei desparti de el. Daca vei merge mai departe (sa zicem spre casatorie) va fi si mai rau. Iti va reprosa toata viata ca te uiti dupa altul.
Eu iti sugerez sa iti lasi prietenul pana nu e prea tarziu. Baieti exista cat e lumea de larga (chiar daca vei spune ca ca el nu mai exista). Nu poti sa ii impaci pe amandoi. Prietenul tau este deja gelos pe el si va purta o ura interioara cu el. Deci nu cred ca ai putea avea vreo sansa.
Lasa-ti iubitul, ca sa nu iti pierzi un bun amic care iti poti schimba sfaturi la nevoie. Si fa-ti un alt prieten.

| VladGH a răspuns:

Daca l-ai dezamagit mai inainte, clar ca nu va avea incredere in tine. Cred ca are dreptate iubitul tau, de ce nu iesiti la primblare imreuna cu iubitul si amicul.

| kzd a răspuns:

E normal cum gandeste iubitul, amicul sa treaca peste si sa ii explici ca e treaba ta cu cine te "plimbi".

| EleSimoo a răspuns:

1. Nu-ti lasa prietenul la nevoie
2. Iubitul tau e gelos. I-ai dat si motive?

| Nextone explică (pentru EleSimoo):

Nu,nu i-am dat motive....adica nu i-am oferit amicului meu mai multa atentie decat lui, am precizat ca ma vad cu amicul cam odata la doua saptamani si cu iubitul in fiecare zi cand se poate.

| EleSimoo a răspuns (pentru Nextone):

Nu ma refeream la faza cu amicul. Ma refer, in general, daca i-ai dat motive sa fie gelos, sa nu aiba incredere...
Asa cum ti-au zis majoritarea pe aici... e normala intr-un fel atitudinea lui. Mai ales daca nu crede in prietenia dintre un baiat si o fata.

| Nebun_Cris_1994 a răspuns:

Iti zic doar 4 litere:nu, renunta, la, si prieteni.
NU RENUNTA LA PRIETENI!

| madastar18 a răspuns:

Ehe prea gelos, poate are dreptate.
Stai sa inteleg acum 3 ani ai avut o relatie cu acest amic?
Daca este asa, renunta la el, este mai importanta viata ta.
In primul rand as face la fel ca si iubitul tau actual as intra la suspiciuni.
In al doilea rand: STI TU CUM E:,, Rau imi pare de tine, dar parca mai rau imi pare de mine''.
Salut sper ca te-am ajutat.

| AnDrEeUtZa12RaInBoW1315CoOl99GiRl2002octomber a răspuns:

Nu.Daca e prietenul tau cel mai bun sa renunti la el? Sa renunti la cineva pe care il cunosti de cand te stii, pentru cineva pe care aproape ca nu-l cunosti? Funda?