| Dari7k189 a întrebat:

Bună! am nevoie de ajutor…
Am 15 ani și au început certurile cu mama, dar din lucruri minore.Cand îi spun ceva spune ca nu sunt deloc asumată (chiar dacă îmi
asum tot ce fac)spune ca nu fac nimic in casa pentru ca a început școala și pana acum eu făceam totul in casa și nu îi convine, tatăl meu ma înțelege da nu mai suport certurile cu mama spune ca nu o sa ajung nimic in viață ca sunt vai de capul meu și mai are puțin și mă înjură…
Este foarte dureros sa vezi cum mama ta se comportă așa și nu te susține în ceea ce face.
Niciodată nu m-au susținut părinții mei și nu am simțit iubirea a mamei…Sunt adolescentă încerc să vorbesc cu ea deschis despre orice da știu ca nu pot pentru ca mă judecă în tot ceea ce spun. Când am dreptate spune ca "Adică tu mă faci pe mine proasta și crezi ca ești mai deșteaptă decât mine?"…Da ea ne dă bani ne oferă lucruri destul de scumpe dar ea nu înțelege ca eu cu fratele meu avem nevoie de iubirea ei și de susținerea ei nu de lucruri materiale…

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atunci taci din gura si executa ce iti spune maica-ta, fara sa te mai certi cu ea, macar din respect pentru ea.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu ti-as impune niste reguli stricte si clare ca sa nu te mai certi cu maica-ta, ca asa se face educatia copiilor ca tine care nu au inca discernamat dar s ecred buricul pamantului.

| AndaAlexandra a răspuns:

Prin acele lucruri scumpe își arată ea iubirea. Așa iubește ea. Fiecare din noi are modul lui de a iubi. Poate că nici ea nu a primit iubire și afecțiune de la părinții ei și nu știe cum să și-o arate.
Dacă ea dăruiește iubire in acest mod, consideră că ar trebui sa primească iubire de la voi ajutând-o. In cazul asta la treburile casei.
Îți recomand să citești cele 5 limbaje ale iubirii. Acolo vei înțelege cum se manifesta iubirea.
In cazul asta, ar trebui sa nu te certi cu ea, sa ii spui ca o vei ajuta atunci când ai timp sau in weekenduri. Și mai mult, ori de câte ori o vezi făcând ceva mulțumeste-i, chiar daca este supărată. Cred că îi lipsește și aprecierea din partea voastră. Sa audă că o apreciați pentru ceea ce face pentru voi.

| JohnnydeFeer a răspuns:

Mai asteapta pana faci 18 ani, Si te muti.

| gabriela2201 a răspuns:

Nu toate relatiile parinte-copil sunt de invidiat. N-ar trebui sa lasi sa te afecteze ce scoate ea pe gura sau sa ai asteptari ca iubirea ei și susținerea ei daca nu le poate oferi. Foloseste-te de acest prilej, 15 ani esti foarte tanara poti incepe sa iti construiesti un viitor si cauta sustinere in alta parte pana te muti de langa ea. Daca tot iti ofera bani, pune-i deoparte ca sa ai de prima chirie cand te ve muta.La 15 ani ti se pare ca n-ai nevoie de bunuri materiale pentru ca deja ti se ofera dar stai sa vezi cum e cand lipsesc cu desavarsire. Cei din orfelinate ce sa mai zica?