Personal, eu învăț mai ușor dacă citesc (cu voce tare pentru că mi-e mai ușor să ma concentrez astfel) și apoi reformulez ce am citit fără să mă mai uit pe caiet(sau sursă).De asemenea, dacă încerci să asociezi informațiile/ cuvintele cu ceva, vei reuși să reții mai bine...
În câteva ore înainte de culcare, însă, nu poți decât să reții lucrurile în mare sau sa aprofundezi doar o parte din lecție...pentru a învăța mult și bine, să îți rămână în memorie pentru mai mult timp, trebuie să faci cunoștință cu informația, sa,, uiți" de ea și să revii peste o zi.
Mai am un sfat, caută informațiile pe care trebuie sa le înveți si pe alte surse, povestite și prezentate altfel.( de ex videoclipuri pe yt )
Buna.Nu prea ai cum sa ingrasi porcul in ajun, stii vorba, da? Incearca sa inveti cat poti si aia e, da-ti silinta data urmatoare astfel incat sa te apuci din timp, sa nu lasi pe ultima suta de metri.Nici nu e eficient asa, ca in loc sa ai mintea libera, calma, stai si te stresezi ca nu mai ai timp, e prea mult de invatat, e coplesitor, ce se intampla daca iei nota mica si asa mai departe.Bafta.