| MariaRaluca1109 a întrebat:

Bună, am nevoie de niște sfaturi. Am o soră de 10 ani, iar eu am aproape 15. Mama mea mă pune să o iau peste tot cu mine, ceea ce nu mi se pare corect. Când trec pe stradă cu prietena mea, iar în jurul nostru sunt doar copii de 10-11 ani, toti copiii de aceeași vârstă cu mine sau chiar mai mari, se uită ciudat sau râd. Ce ar trebuie să fac ca să-mi conving mama să nu-mi mai iau sora după mine tot timpul? Răspunsul cel mai bun va primii fundă

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pe undeva mama ta are dreptate, ai doar 15 ani, esti inca micut si nu ai inca nevoie de intimitate pe strada.
Inteleg sa ai intimitate in dormitor, in baie, dar pe strada, nu-i cazul!

| NotSure a răspuns (pentru Violleta2022):

Ba cam are nevoie de intimitate... poate vrea sa ii spuna ceva mai secret prietenei sale ( ex : imi place de un baiat ) dar nu poate de sora ei ...Si are 15 ani nu mai este asa de mica poate constientiza ce e bine si ce e rau. Si daca are un progam ( adica are voie afara pana la ora X sau Y ) este destul de ok. Pune-te in locul ei. Cred ca parintii ei ar trebui sa aiba mai multa incredere in ea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru NotSure):

Este normal sa raspunzi asa, cand esti si tu tot copil, dar altfel privesc lucrurile oamenii mari.
La 15 ani abia ai intrat in pubertate si este inca considerata micuta, ca atare tot ce face trebuie cu acordul aprintilor si sincer, afara nu are nevoie de intimitate, ca-i prea mica sa se pipaie cu baietii, iar in casa, are intimitate la baie si la dormitorul ei.
Deci, cand o sa cresti mai vorbim, pana atnci, nu mai da tu sfaturi in locul adultilor!
Si nu ma pot pune in locul ei, am de peste 3 ori varsta ei, am fost ca ea si stiu cum este, toti va considerati maturi si destepti la 13-16 ani, cand de fapt sunteti niste copilasi vulnerabili.
cand vei fii tu parinte, atunci sa vorbesti, sa te vad cum iti supraveghezi fetita.

| danay72 a răspuns:

Vorbește cum te simți când vine cu tine și găsiți soluții împreună. Spune-I mamei ca o iubești pe sora ta, dar uneori vrei sa fii doar cu cei de o vârstă cu tine.Dar vorbește frumos și respectos. Aplica principiul, tot ce vreți sa va faca vouă oamenii, faceti-le și voi la fel.

| Adina999 a răspuns:

Spune-i ca deja esti mare si ai si tu nevoie de putina intimitate, si de putina libertate. Eu am aproape 17 ani si am un frate de 14 ani care îi e frica sa doarma singur si doarme cu mine, si daca nu il primesc mama ma cearta, te inteleg cum e! laughing Pur si simplu vorbeste cu mama ta si spune-i ce simti

| MariaRaluca1109 explică (pentru Adina999):

Am încercat s-o fac, dar nu a mers. Crede că merg să fumez sau să mă droghez, sau că mă întâlnesc cu băieti, asa ca sora mea e numai buna de ai spune ce fac.