Asta chiar este o situatie neobisnuita, fiindca in general, parintii nu prea sunt de acord cu relatiile care implica o mare diferenta de varsta, in special cand este vorba de adolescenti. Nu mi se pare normal sa se insiste pe subiectul acesta si nu te poate obliga sa te vezi cu persoane pe care tu nu le placi sau cu care nu vrei sa ai de-a face. Si chiar daca te-ar forta sa faci asta, nu ar putea exista o relatie obisnuita, din moment ce nu e cu acordul ambilor parteneri. Explica-i (de cate ori este nevoie, pana cand pricepe) ca nu este o relatie potrivita pentru tine, chiar daca insista pe tema asta si ia-l si pe tatal ta ca "aliat", daca spui ca este de aceeasi parere cu tine. Si daca iti doresti o relatie, incearca sa cunosti persoane apropiate de varsta ca tine astfel incat sa se formeze o relatie, iar cu timpul, mama ta ar trebui sa te lase in pace, daca vede ca ai o relatie serioasa cu cineva, chiar daca nu este pe placul sau.
Multumesc pentru sustinere, pup cu drag
Uh..cata dreptate ai! Parca mi-ai citit gandurile Ai aici un sfat bun, @yournameplease.
Buna!
Mama ta crede ca un barbat matur stie sa aprecieze si sa respecte o fata, spre deosebire de un pustan caruia i se agita hormonii si doreste si el o prietena cu care sa se dea mare in fata prietenilor. Cam asta gandeste ea.
In fine, tu trebuie sa te intalnesti cu cine vrei tu, indiferent de varsta. Nu o mai lasa pe mama ta sa se bage. E viata ta, nu a ei. Sa fim seriosi, un barbat de 27-28 de ani vrea o relatie serioasa care sa duca la casatorie.
Iar tie, la 17 ani, nu iti trebuie asa ceva.
Iubirea nu tine cont de varsta, insa trebuie sa existe intr-o relatie.
Tu inca mai ai de copilarit, n-ai nevoie de un barbat langa tine, ci de un baiat, care sa te inteleaga.
Eu am tot 17 ani, iar prietenul meu 24. Mama mea nu prea e de acord. Chiar daca e mai mare decat mine, ma simt in largul meu atunci cand sunt cu el, fata de un baiat de 18-19 ani. Eu sunt foarte copilaroasa iar lui ii place asta. Fostul meu prieten care are 19 imi spusese sa ma maturizez ca nu mai sunt un bebelus. Parerile difera...
Deci, baietii/barbatii sunt diferiti, indiferent de categoria de varsta din care fac parte.
Cand te vei indragosti de un baiat, varsta nu va conta, nici pentru tine, nici pentru mama ta.
Bafta!
Iti multumesc din suflet pentru raspuns, ai atata dreptate, ai spus-o mai frumos decat mine. Asta crede mama, imi vrea binele cei drept dar avem pareri contradictorii si gusturi diferite. Eu nu am sa aleg baiatul imatur, iti dai seama, am sa il aleg pe cel care stie sa se poarte frumos, sa ma respecte. Pe asta s-a bazat mama mea, ca baietii de varsta mea, nu stiu sa se comporte cu o fata.
Sunt de aceeasi parere cu tine. vorbeste cu ambii parinti si incearca sa o convingi pe mama ta sa nu mai insiste ca tu sa cunosti tipi cu 10 ani mai in varsta ca tine...
Da,de exemplu sora mea a avut un singur iubit, la 16 ani, iar acum sunt casatoriti, sunt impreuna de 5 ani. De un an casatoriti.
Ar trebuii sa ii explici mamei tale ca tu nu te simti in pielea ta alaturi de ei. Spune-i ca tu esti inca un copil si ca poate acei indivizi vor mai mult de la tine sau poate pun suflet spune-i ca si tu esti icna un copil care vrea libertate. Spune-i sa se puna in pielea ta, sau ii mai poti spune ca alte mamici nu fac asa cu copii lor ci ii lasa sa aleaga ei cu cine vor sa mearga ei la suc, intreab-o ca ea de ce nu poate fi la fel