| Zdr a întrebat:

Buna.
Am nevoie de sfaturi.
Am 20 de ani, sunt la facultatea de drept si am o apasare pe suflet si o neliniste.
In primul rand, nu sunt prea incantata de ce ar putea sa imi ofere aceasta facultate, deoarece cursurile si seminarele nu prea se tin, se lucreaza mult individual si nici eu nu s persoana dedicata 100% studiului, dar nici dezinteresata. -avand note chiar foarte bune si fara restante-
Mi as cauta un job, dar am si o oarecare retinere ca imi e frica ca nu fac fata in sesiune, pentru ca as dori un job mai formal si care sa imi ofere noi perspective. ( de exemplu intr-un birou)
In al doilea rand, as avea in plan de ceva timp sa ma apuc sa investesc mai multe cunoștiințe, de pilda sa invat engleza la perfectie, sa capat mai multe informati in diverse domenii.
In al treilea rand, situatia mea sentimentala ma nelinisteste, din cauza faptului ca in punctul de fata incerc o relatie cu un prieten bun, dar nu l vad suficient de bun pentru mine ( poate sentiment influentat si de persoanele din jurul meu) si imi zboara gandul mai mereu la un baiat pe care l am placut, dar din diverse motive ne-am certat cam urat, am crezut ca daca ma desprind de aceasta incercare de relatie o sa imi fie mai ok, dar nu mi-a fost si ma simteam super trista si naspa.

Multumesc pentru atentia acordata si astept sfaturi.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Intr-adevar, facultatea de Drept in zilele de azi este inutila, fiindca in fiecare an termina 10.000 de studenti la drept, dar posturi ies cam 5-10 pe fiecare oras.
Sa nu uitam ca sunt in asteptare de job si cei care au terminat in anii precedenti...deci zeci de mii de absolventi fara sansa sa-si gaseasca de munca in dmeniul unde au terminat facultatea.
Cauta-ti ceva mai "real" sa faci, ceva ce te pasioneaza cu adevarat, ceva care ai putea sa o transformi in profesie, cariera, care sa-ti aduca bani si munca pe urmatorii 40 de ani.