Eu port sutien de la 11 ani, deci bate-o pe mama ta la cap pana iti cumpara si ca sa nu ti se lase sanii ia-ti sutien fara sarma e lejer aproape ca o bustiera. sper ca te-am ajutat!
Hm, cred ca ar trebui sa o mai rogi pe mama ta, spune-i sa te inteleaga ca nu-ti place sa ti se vada sfarcurile mai mereu. Spune-i ca si prietenele tale poarta, si nu vei fi singura careia i se vor lasa sanii..Intr-adevar, ti se vor lasa mai tarziu, dar na, fiecarei femei i se lasa. Spune-i ca acasa nu vei purta, doar atunci cand iesi afara, si iti este incomod sa ti se vada sfarcurile. Sper sa rezolvi problemabafta!
Explica-i mamei tale ca vrei sa fi si tu ca celalalte fete.Eu consider ca la varsta ta ar fi indicat sa porti sutien.Incearca sa o convingi pe mama ta, nu cred ca este chiar asa de stricta si oricum chestia cu lasatul saniilor este doar un mit asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Poarta linistita sutien, nu o sa se intample nimic. Sper ca te-am ajutat:*.
Si eu tot de la 14 ani port sutien ( acum am tot 14 ) si e bine de la varsta asta. am intrebat si doctora si a zis ca nu e nicio problema, se lasa in timp si pana la urma toate o sa ii avem lasati . majoritatea fetelor de 14 ani au aproape de 90 cm bustul si poarta sutien. explica'i mamei tale de ce vrei sa porti, care sunt avantajele si dezavantajele si adu'ti ca sprijin argumente din punct de vedere medicinal sau stiintific . cauta si tu pe wikipedia sau site'uri din astea cu informatii.
I-ați sutien cu burete și fără sârmă dacă crezi că e incomod, eu port de la 12 ani adică din vacanța de pe clasa a 5-a pe a 6-a.Nu,nu ți se lasă e normal să porți sutien.Ca să fii sigură, poartă-l doar la școală sau cand ieși pe afară, adica când stai prin casă și noaptea să nu porți.Toate colegele mele poartă sutien.
Sincer ...nici nu stiu ce sfat sa iti dau..probabil depinde si de sutien..eu ti-as recomanda sa porti.dar sa iti cumperi unul pe masura ta nu cu push up..cred ca alea de obicei strang sanii si apoi se lasa ..la mine mama spune ca din contra ajuta ..si acum daca gandim logic cam asa e ..gandeste-te :de ex cand mergi pe bicicleta -riscul este mai mare sa ti se lase..decat daca porti..insa prietenele din generala spun ca se lasa acum nu stiu..eu zic sa o convingi sa te lase sa porti
Asta cu lasatul sanilor de la sutien e o prostie, scuza-ma ca zic. gandeste-te si tu logic, simplu, de ce s-ar lasa cand de fapt acel sutien ii sustine? ceva fizica stii, de gravitatie ai auzit? legea gravitatie actioneaza asupra orice, inclusiv asupra sanilor, daca nu au ceva sprijin mai rau se lasa. de ce se lasa de la sutien si de la bustiera nu? ca doar e cam tot aia. nu se poarta sutien la varste fragede pentru ca tesutul mamar este in formare si foarte sensibil si daca nu se poarta un sutien potrivit si este prea stramt, care nu permite o buna circulatie a sangelui si creeaza presiune pe tesuturi pot aparea probleme. mie mi se pare ca sunt destul de mari la varsta ta daca spui ca ai 90 de cm si un sutien ar fi bun de sprijin, in special cand faci sport. ca sa nu mai fie insa dubii si discutii cel mai sigur intrebati medicul, mergi cu mama, adica sa fie si ea de fata cand vorbiti cu medicul de familie si sa va dea o opinie in functie si de alte aspecte ale dezvoltarii tale de care trebuie tinut cont. pana ajungi la medic si 2 articole luate la intamplare, sa stii ce sa intrebi medicul http://www.clopotel.ro/......873-1.html si http://www.csid.ro/......i-4726278/
Eu am 21 de ani, port sutien de la 13 ani si nu mi s-au lasat.E drept ca la mine nici nu prea are ce sa se lase dar m-am obisnuit cu marimea lor. Explica-i mamei tale ca sanii se lasa abia dupa prima nastere si nu asa din senin(de la sutien sau alte porcarii de genul)