Din pacate va trebui sa-i dai peste nas cu o lucrare perfecta...sau mai multe.imi pare rau pentru tine si incearca sa o complimetezi cat de multi poti tu si cand mai face o nedreptate vorbeste cu mama ta sau cu diriginta sa mearga la director.iti urez din tot sufletul mult noroc
Mah.eu sunt in aceeasi situatie, numai ca tata e in conglict cu profa(un motiv handicapat), mah mie mi-a dat numai 8, desi ii spuneam lectia fara greseala.Pana cand am intrebat-o unde am gresit la o lectie.si a zis ca nu i-a placut ei cu am spus(ma gandeam eu,, asta-i proasta am spus cuvant cu cuvant, cum a dictat")i-am spus dirigai si a negat(aaaa). si urmatoarea zi a venit tata la scoala si a incheiat conflictul. ca imi strica mie media. Vorbeste cu mamasa faca ea ceva ca tu nu esti in pozitia sa faci nimic(iar diriginti ducase...nu sunt buni de nimic, unii) cam atat. pa-pa>
Du-te si vb cu ea, si daca face scene, renunta la comportamentul pozitiv si enumera-i ca esti o eleva buna, ca raspunzi bine la orele ei, ca notele pe care ti le da nu sunt pe meritul tau si ca n-are niciun drept sa-ti puna note mici din cauza unui conflict stupid pe care l-a avut cu mama si cu sora ta anul trecut.Eu asa am facut cu profesoara de chimie.Si a functionat-si crede-ma ca daca isi mai punea o palarie de vrajitoare semana cu una!
Draga mea, daca tu inveti lectiile si i le spui, cand te asculta, la punct si virgula, iar profa te apreciaza dandu-ti o nota mai mica decat meriti, intreaba-ti colegii daca sunt de acord sa-ti fie martori si sa recunoasca in fata directorului liceului ca aceasta profesoara te persecuta pe nedrept. Daca ei vor fi de acord, atunci mama ta se va putea adresa directorului, eventual poate ameninta chiar ca va face reclamatie la Inspectoratul Scolar. Avand colegii drept martori, atunci sansa e de partea ta pentru a ti se face dreptate, dar in caz contrar, nu-ti ramane decat sa stai frumos in banca ta, sa inveti ca si pana acum si sa-ti inghiti amarul vizavi de notele pe care ti le va da profesoara. Numai daca ai colegii de partea ta poti rezolva ceva, altfel NU. Iti spun din proprie experienta. Numai ca baiatul meu nu a avut niste colegi destul de loiali si curajosi, care sa-i fie aproape in confruntarea cu profesoara. Ei au fost fricosi si lasi, iar cand au fost intrebati nu au vrut sa recunoasca adevarul. Poate tu nu ai colegi de genul acesta si vei putea sa-ti rezolvi problema. Bafta multa!
Daca esti sigura pe performantele tale la istorie si crezi ca meriti mai mult si ai niste colegi care te sustin pe drept fa o plangere la directorul liceului, iar mai departe la inspectoratul scolar impreuna cu un tutore legal si vezi ce se poate rezolva.Ai vreun plan de viitor sau meserie care implica istoria? daca nu, incearca sa vorbesti cu ea si sa o lase mai moale, pana la urma daca nu te faci arheolog sau mai stiu eu ce nu merita invatata atata istorie, doamne fereste eu nu te indrum sa nu mai inveti deloc ci sa nu te mai streseze atat cu istoria asta.
misauratcuviata întreabă: