La varsta ta eu sincer nu ti-as recomanda nicio dieta. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ta legat de asta si sa o convingi sa mergeti la un nutri tionist care sa iti faca o dieta personalizata. Eventual ar putea sa iti faci un set de analize sa vezi situatia organismului tau.
Iti spun din suflet, ca toata viata mea am fost mai plinuta( si inca sunt), sa nu incepi cu dietele de acum, desi le tii pentru scurt timp sa zicem ca intr-o luna slabesti 10kg, in urmatoarele 3 saptamani daca nu iti schimbi stilul de viata si mananci in continuare la fel o sa te ingrasi si chiar mai mult 12-13kg.
Daca vrei sa iti faci tu un plan alimentar de capul tau, fara sa asculti parerea unui nutritionist care te-ar putea ajuta cel mai mult, in principiu trebuie sa mananci sanatos, asta insemnand zilnic sa mananci fructe, legume, neaparat sa iei micul dejun care sa contina in principui fructe + un ceai(neindulcit) sau un iaurt degresat, evita cerealele pentru ca toate au adaos de zahar si desi zic ca te slabesc mai degraba iti fac rau, la pranz sa mananci salate ( mai ales acum ca e vara e o placere), insotite de o bucatita mica de pui sau peste, iar seara o salata mai mica sau o salata de fructe sau un iaurt, ceva usor. Ar fi bine ca ultima masa sa o iei inainte cu 2-3 ore inainte de culcare, s-a zis ca e bine sa nu mananci dupa ora 18 dar ar putea sa apara boli de stomac ca gastrita, ulcer etc.
Inainte de fiecare masa bea un pahar de apa si unul dupa, te va ajuta mult la digestie si iti va ajuta mult corpul sa elimine toxinele acumulate, incearca sa bei pentru inceput 1, 5l pana la 2l de apa zilnic.
De asemenea trebuie sa faci sport, poti sa slabesti si fara sport, dar sportul iti amplifica scaderea in greutate si de asemenea iti garanteaza o stare de bine.
Pentru inceput poti sa faci plimbari de 30min- o ora(mai ales dupa masa ar fi perfect), iar pe langa asta poti sa adaugi o ora de aerobic de cel putin 3 ori pe saptamana, eu folosesc vidul asta pentru incalzire http://www.youtube.com/......ttp?/watch + acest vid de aerobic care il fac pana la min 18 caci dupa aia nu mai pot http://www.youtube.com/......ttp?/watch + http://www.youtube.com/......ttp?/watch asta pentru talie si solduri. Tu alegi, sunt o gramada d exercitii pe youtube trebuie doar sa cauti exercitiile care se muleaza cerintelor tale, ai putea sa cauti niste exercitii mai usoare pentru inceput.
Nu exaspera, persevereaza, chiar daca nu iti ies seturile de exercitii din prima nu te supara si incearca din nou pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat.
A la dieta daca simti nevoia de dulce poti manca dimineata(pe stomacul gol) 2 lingurite de miere + 1/2 lingurita scortisoara, combinate, si seara la fel. Pe langa faptul ca iti satisface nevoia de dulce te ajuta sa slabesti, poti cauta pe google legat de mierea cu scortisoara ce efecte are.
Eu zic ca in aceste 3 luni de vacanta daca mananci sanatos si faci sport regulat poti sa slabesti cele 15kg leger.
Iti doresc muuulta bafta si sa ai multa ambitie! Considera ca ciocolata si alta mancaruri delicioase dar nesanatoase sunt fatale vietii tale si nu ai voie sa le mananci;)
Oricum la inceput iti va fi foarte greu, ai nevoie de mult suport moral din partea alor tai si sa te ajute cat de mult pot, pentru ca daca te hotarasti sa incepi o sa fie un drum destul de lung...iar pe parcurs o sa vezi ca o sa treaca timpul repede si gata o sa te vezi in septembrie cu corpul mult visat!
Uita-te in oglinda la tine in fiecare zi si inchipuie-te mai slaba, si mai slaba, pana la cum doresti tu sa arati, imaginatia este mai puternica decat vointa, doar imagineaza-ti cum ai arata tu ca o fata slaba, pe care tu o admiri, ce gesturi faci, cum te comporti, cum se comporta cei din jurul tau cu tine, lucrurile banale de zi de zi pe care le faci inchipuie-ti ca le face eul tau mai slab.
Mult noroc si o noapte placuta!
Eu zic ca nu iti trebee nici o curaa mai ales la varstaa asta eu iti zic sa faci mai mult sport si sa nu mananci seara
Poti sa te duci la un doctor nutritionist el o sa te ajute sa slabesti dar in timp si cel mai usor slabesti cand faci sport la sala sau alergi dupa masa de pranz e ok daca alergi cat poti pentru ca asa se duc caloriile mancate cat de cat fa sport la sala sau in aer liber alearga date cu rolele, bicicleta
Pffff e greu dar eu am slabit in jur de 7 kg intr-o luna
Dimineata : cereale sau ceva usor
La pranz: sala si piept de pui la gratar, supa, ciorba, salata de fructe.
Gustare : un iaurt cu cat mai putine grasimi sau un mar, para, capsuni ( ceva mic)
Cina : o salata ar fi perfect sau ceva usor
*nu manca paine doar intr-un sandwitch
*nu manca dupa ora 18:30
*mananca jumatate din portia ta normala
*mananca dintr-o farfurie mica
* sa nu te saturi cand mananci
+++++*****BEA 2LITRI DE APA IN FIECARE ZI. SI NU BEA TOT DEODATA (5-7dupamasa rinichii functioneaza cel mai bine asta inseamna ca mergi in contunu la toaleta si asta e foarte bine pentru ca elimini grasimi )
*incearca sa faci sport daca nu poti plimbate 1 ora in continiu
Vei slabi 100%
Sper ca sti ca nu ai voie dulciuri sau sucuri
Scuze ca am scris atat de mult dar chiar merita sa citesti!
Karmesytta întreabă:
princeslerika întreabă: