| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna! Am o chestie care ma tot macina din vara,si anume sa ma apuc de arte martiale,in special Kenjutsu. M-am apucat de Demon Slayer,si pot sa spun ca ma fascineaza katanele si luptele lor. Au vazut si ai mei ca am inclinatie,desi ei nu prea sunt de acord: "poate devii vreo batausa din aia". Am devenit pasionata,si as vrea sa incerc,desi nu stiu,avand in vedere ca la noi in oras nu se practica,decat karate. Doar in Bucuresti se practica si momentan nu pot ajunge
Am si o pasiune pentru Japonia si anime. Imi doresc sa ma mut acolo,fie sa devin mangaka,fie sa fac Kenjutsu,desi multi mi-au spus ca astea sunt doar vise. Simt ca "apartin" de acolo,doar ca ma descurajeaza lumea.
Ce credeti? Ar trebui, peste cativa ani, sa ma merg la Bucuresti sau nu stiu si sa ma apuc?
Va rog fara raspunsuri aiurea.
Multumesc anticipat

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu vreau sa te dezamagesc dar s-ar putea ca gandurile si placerile tale de acum sa nu coincida cu cele de peste 3-5 ani sa zicemwinking
daca iti plac artele martiale de ce nu!
tu vazand un anime si doresti sa practici Kenjutsu care este o arta martiala ce are tehnici de sabie ceea ce in Romania este mai rara decat artele martiale care implica tehnicile corpului! daca as fi in locul tau m-as uita si cauta informatii si referitore la Kendō- arta marțială japoneză a scrimei.

cand eram adolescent ca si tine, iubeam artele martiale dar le cunoscusem din filme si nu anime!
am facut prima data Ninjitsu speram cumva ca ce? ca voi fi ninja intr-o zi? cand am vazut ca era o pierdere de timp (pentru mine), m-am apucat de box si mai tarziu de kickbox
asa si in cazul tau, ia-o treptat, mergi fa karate, invata acolo bazele artelor martiale japoneze si pe viitor daca inca iti va placea un anume stil precum cel al sabiei, poti sa mergi la Bucuresti sau oriunde doresti!
eu nu iti zic sa nu iti placa un lucru! dar este usor pueril sa zici ca iubesti Japonia si artele martiale si ca adori chestiile acestea, pe care si eu si tu NU le-am cunoscut de la maestri japonezi! ci ne-au placut pentru ca le-am vazut prima data prin anime-uri sau cum este cazul meu prin intermediul filmelor!
insa dintr-o pura placere unii au ajuns la un mod de viata, deci nu este exclus nici in cazul tau sa devina pe viitor ceva concret!

| OvidiuSorinCupsa a răspuns:

Ai maxim 11 ani, lasă visele prostești și anime-urile și fă ceva mai productiv.

| Animeforlifee9921 explică (pentru OvidiuSorinCupsa):

Am 15 ani, daca va intereseaza si nu, anime-urile nu sunt prostesti, tatal unui prieten are 44 de ani si tot se uita