| 123andrei a întrebat:

am o dilema. Sunt la profilul de filologie. Unii spun ca bacalaoreatul se da la:obligatoriu romana, istorie si alegere dintre psihologie, logica, geografie etc. iar altii spun ca se da si la ENGLEZA obligatoriu. Deci care dintre variante este corecta? Multumesc! dau funda!

4 răspunsuri:
| Cameliapantiru a răspuns:

Examenul de bacalaureat cuprinde doua sectiuni: probele orale(competente lingvistice de comunicare in limba romana si intr-o limba straina studiata si competentele digitale-acestea sunt aceleasi pentru toate profilurile/specializarile) si probele scrise. La filologie, probele scrise se sustin la urmatoarele discipline: romana, istorie si, la alegere, intre geografie, logica, psihologie, sociologie, economie, filozofie. Deci, te vei confrunta cu una dintre limbile straine studiate, la alegere, doar la probele de competente, care dupa cum probabil stii deja se noteaza cu calificative(incepator, mediu, avansat, experimentat) si nu cu note, ca probele scrise. Totusi, ar trebui sa te apuci de invatat engleza pentru ca iti va fi necesara in viitor. Succes si numai bine!

| MihaiN a răspuns:

Engleza o dai doar pentru certificatul de limba (engleza, romana si competente digitale), dar probele alea nu conteaza deloc (e important doar sa fii la examen, si nu ai cum sa il pici), vei primi un calificativ de la nivel slab sau mediu si pana la experimentat, dar importanta astora e fix zero.

| MihaiN a răspuns (pentru MihaiN):

Adaug si: totusi, e o idee buna sa inveti engleza pentru tine, nu pentru un examen happy Te va putea ajuta mult in viitor.

| MagicalCriminal a răspuns:

Faza cu engleza e falsă. Se dă la română și îți alegi dintre alea cu psihologia, logica, geografie, istorie...
FUNDĂ?