| catalinaloredana a întrebat:

Am o foarte mare frica de pisici, am atacuri de panica daca vad o pisica si daca se apropie de mine lesin, mi s-a intamplat de f multe ori si nu stiu ce sa fac. De ex. acum sunt 2 pisici pe scara la mine la etaj si nu pot iesi din casa, am incercat sa ies, am si un catel, si nici cu catelul n-am putut iesi mi s-a facut rau si m-am intors. Va rog spuneti-mi cum as putea sa scap de fobia asta, o am de mica si eu o consider trauma. Exista un tratament, as putea vreodata sa scap de asta? Va multumesc

6 răspunsuri:
| micurutza2005 a răspuns:

Cam veche fobia asta si netratata,de ce ai lasat sa evolueze asa situatia pentru ca nu se rezolva de la sine clar ai nevoie de niste sedinte la psiholog si depistata cauza care iti provoaca aceste reactii la pisici care de fapt sant inofensive si antistres, numai un psiholog te poate scoate din asta pana nu e si mai rau de tine.trebuie neaparat sa mergi la medic pentru ca iti influenteaza grav psihicul deja. Apoi trebuie sa te controlezi tu sa iti impui in gand si sa dai comanda creierului ca nu ti se va intampla nimic daca treci pe langa o pisica e doar inchipuirea ta ca e periculoasa,si sa iti invingi teama si sa mergi hotarata direct spre pisicuta sa vezi ca nu e nimic periculos,cu puterea mintii poti face multe si orice doresti daca tu dai comanda creierului sa iti fie frica de pisici asa va face,un psiholog te ajuta sa te echilibrezi si sa scapi de aceasta fobie foarte repede si simplu trebuie doar sa mergi si sa i spui ce ti se intampla si va stii ce sa faca cu tine ca sa scapi,dar nu uita trebuie multa vointa,concentrare,putere sa faci ceva in privinta asta si nu mai amana daca vrei sa nu ai probleme si mai serioase psihice, iar daca ai avut vreo trauma in trecut legat de pisici cu atat mai mult trebuie sa mergi la psiholog.Eu am avut o pisica in vecini care era atat de agresiva mai rau ca un caine cand te vedea cu sosete albe iti sarea la picioare si te zgaria, dar cu timpul am invatat sa nu imi mai fie frica de ea concentrandu-ma sa nu i transmit frica ce o port pentru ea am inceput sa vorbesc cu ea sa intind mana horarat sa o mangai si am facut asta iar din acel moment pisica nu mi-a mai sarit la picioare ci venea sa sara sa o tin in brate si sa o mangai cuibarindu-se in bratele mele iar mai tarziu cand am avut ocazia sa am grija de ea sa i dau mancare ma iubea si plangea cand o lasam singura, deci iar cum din pisica fioroasa de 6kg am reusit sa o transform sa ma accepte doar cu vointa mea si comanda din creier ca nu trebuie sa imi fie frica de ea pentru ca are un motiv pentru care era asa, ca nu ma cunostea si ma uitam urat la ea si ea simtea asta si incerca sa se apere sarind la picioare, asa ca si tu ai sa poti numai sa respiri adanc cand vezi o pisica si sa mergi drept pe langa ea sau spre ea sa nu simta ca iti e frica de ea ca atunci si ea intra in panica ca si tine. succes si incearca sa faci ce am zis ai sa vezi ca psihologul te va ajuta dar trebuie sa te apropii si tu de pisici pentru ca cea mai buna terapie e sa stai langa acel ceva care iti provoaca frica si obisnuindu-te cu ele nu o sa iti mai fie frica happy

| Yng a răspuns:

Ai putea sa consulti un psiholog. asta e mai mult autosugestie.nu am mai auzit niciodata de fobia asta si mi se pare stupida. fara psiholog... parerea mea ar fi ca ar trebui sa iti iei un pui de pisica (maidaneza - nu de rasa ca alea st mai agresive) pe care sa `il cresti si cu care sa te obishnuiesti. ai sa vezi ca sunt foarte afectuase si sunt la fel ca si cainii unele dintre cele mai prietenoase animale. eu de mica am avut pisici si le iubesc enorm. nu reprezinta niciun pericol. iti garantez.

| EnterSandman a răspuns:

Ce trauma ai avut in copilarie... poti povesti?

| Serdenciuc_Mihaela_Ludmila_1968 a răspuns:

Si eu am aceeasi pb, doar ca la mine teama e combinata cu sila! Mi-e sila de pisici si nu suport sa le am in preajma, nu reusesc sa pun mana pe o pisica, si gandul ca ar vrea sa se frece de piciorul meu imi provoaca o scarba de neimaginat! Daca sunt intr-o camera cu o pisica si usa e inchisa, tip pana reusesc sa ies din acea camera sau pana cineva scoate pisica afara! Nu stiu nici eu de ce am aceasta senzatie! Asa ca nu esti singura!

| Elena_Manuela_1986 a răspuns:

Buna si eu am problema asta, pur si simpu nu le suport, soacra mea are 20 de pisici(sta la curte) si eu cand ma duc la ea, innebunesc daca sunt nevoie sa dorm peste noapte e si mai grav ca am impresia ca intra in casa.....si eu tot de mica am problema asta

| Serdenciuc_Mihaela_Ludmila_1968 a răspuns (pentru Elena_Manuela_1986):

Aaaa esti curajoasa, eu anul trecut am fost invitata de Pasti la un var la tara, si am refuzat caci stiu ca are o pisica! Daca ma invita o persoana la ea si stiu ca are pisisca nu merg! Nici daca spune ca o inchide in alta camera!