| aureliaghindoac a întrebat:

Bună, am o întrebare am 14 ani și toate fetele au sânii dezvoltați (de la mine din clasă) iar ai mei aproape se dezvoltă, nu sunt foarte plinuță undeva la 47 de kg ce aș putea să consum sau să fac

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare fetita se dezvolta diferit, in functie de mostenirea genetica de la mamica ei cat si de hrana pe care o mananca zilnic, bogata in vitamine si minerale pe care e ia din frucet si legume. Daca nu mananca sanatos cu multe fructe proapsete si legume, si manaca numai paine, pizza, prajituri si carne, atunci hormoanl are probleme si se ingrasa.

la 14 anisori abia acum incep sa inmugureasca sanii si nu-i important sa ai sani mari, fiindca nu te pregatesti la ansiorii astia a faci copii si sa-i alaptezi, ca pentru alaptat ai nevoie de snai mari.
La 14 aniori esti inca copil mic, in crestere, deci toate la timpul lor! mananca sanatos cu multe fructe proapsete, zilnic legume variate si carnita, ca dezvoltarea ta sa fie sanatoasa si armonioasa.

| Violleta2022 a răspuns:

Apropo, daca ne spui doar greutatea nu avem de unde sa stim daca esti plinuta sau slabuta, fiindca inaltimea este decivisa si pe ea nu ai mentionat-o nicaieri.
Daca ai avea 1.70m si 47 de kg atunci ai fi slaba, sub nivelul normal de greutate.
Daca ai 1.50m si 47 de kg, atunci esti grasuta, fiindca la 1.50m trebuie sa ai maxim 40kg (cam 10kg mai putin decat inaltimea).