Sunt persoane care nu scapa de timiditate, altele scapa involuntar. Ai putea incerca sa iesi din zona de confort in care-i lasi pe altii sa ceara indicatii si sa puna intrebari si sa vorbesti cu oameni: prieteni, prieteni de-ai prietenilor. Si apropo, nu conteaza daca te incurci, te balbai sau ai pareri diferite, pentru ca sincer, nimanui nu-i pasa.
Pai daca zici ca ai citit atatea articole, cum de nu ai gasit raspunsul la intrebarea asta.
RogerFedererFan pai, nu l-am gasti in totalitate mi s-a spus ca trebuie sa comunic cu oamenii, si asta am si facut. Pot sa spun ca am inceput sa nu mai fiu asa de timid... Dar sincer inca imi e frica sa vorbesc cu oamenii pe care nu ii cunosc sau cu, colegii care... is mai populari, note mai bune sau pur si simplu nu sunt in grupul lor.
Nu trebuie sa-ti fie, pur si simplu vorbeste cu ei, ca sunt si ei oameni ca tine! Fii respectuos, vorbeste calm si frumos.
Nu stiu daca ajuta dar poti sa incerci sa te gandesti ca si cei pe care ii intalnesti sunt tot oameni care au slabiciuni probleme frustari lucruri care ii fac fericti exact ca si tine deci nu ai de ce sa te simti stanjenita in fata lor