| Daughter a întrebat:

Am o intrebare. De cate ori imi este permis sa lipsesc de la facultate? Am o problema si sunt nevoita sa absentez 5 zile consecutiv. Cum ar trebui sa procedez? Sunt in primul an.

3 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Depinde si de profesori. Unii vor perezenta 80% ca sa te bage in examen. Problema intervine daca ai laboratoare. Aici ar trebui sa vorbesti co profesorii sa vezi in ce conditii poti recupera. O saptamaba nu e chiar atat de grav.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca este vorba de o conditie medicala, operatie sau un an7ume tratament care necesita statul in spital, aduci scutire de la medic, pentru ca 5 zile inseamna deja exmatriculare, fara scutire!

In plus, exmatriculare in primul an de facultate inseama ca trebuei anul urmator sa dai din nou examen ca sa intrii la facultatea respectiva.

In orice caz, daca ai nevoie sa pleci undeva, programaeza-ti plecarea in vacantele scolare, ca sa nu risti sa pierzi facultatea dintr-o prostie.

| T0T a răspuns:

Depinde de profesori dacă pun absență sau nu la cursurile lor însă la cursuri de obicei nu se pun absențe deci poți lipsi și îți poți lua cursurile de la colegi. La seminar de obicei se pun absențe și de obicei ai voie un număr de absențe să ai însă nu cred că vei lipsi la un singur seminar, în 5 zile, de mai mult de 3 ori. La laborator va fi mai nasol căci de obicei trebuie să recuperezi dacă ai lipsit și vei afla când dacă vorbești cu profesorii tăi. De asemenea în rest te poți informa de la colegi.