| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna! Am o intrebare mai serioasa, sper sa nu ma judecati, vreau sa imi ziceti daca am ales decizia corecta.
Ieri seara s-au facut 2 luni de cand am incheiat-o cu un prieten, pe care la inceput il consideram iubitul meu, eram obsedata de el. Ma intalnisem cu el la ziua unei foste colege din generala, in a 8-a si nu la mult timp dupa, ne-am pus impreuna ca sa zic asa. La inceput totul a fost perfect, dar apoi au inceput niste faze mai ciudate si nu m-am mai considerat impreuna cu el.
Totul a inceput de cand am fost vara asta plecata in vacanta, iar in timp ce vorbeam cu el, mi-a spus asa dintr-o data: "auzi, dar cumva le-ai spus alor tai ca am avut epilepsie?". Eu i-am spus ca nu si ca de ce intreaba, iar el mi-a raspuns ca cica cand a fost el odata pe la mine si dupa cand l-au luat ai lui, cica ar fi intrebat-o tata pe maica-sa de boala respectiva. Faza e ca m-a luat asa prea direct cu critica si mi-a cautat nod in papura, dar sincer nu e vina mea ca o fi auzit tata.Eul-am intrebat pe tata daca a vorbit ceva cu ea (nu am spus nimanui ca era sa ma cert cu el) si a raspuns ca nu si daca ar sti chestii de genu,nu le-ar discuta cu persoanele respective si am avut incredere in el pentru ca stiu ca el nu ar face de astea. Teoria mea a fost ca l-ar fi auzit pe prietenul meu cand a venit la mine ca vorbea despre asta cu mine si era geamul deschis,in rest,nu ar fi aflat de nicaieri,sau poate maica-sa era paranoia ca ei sunt si niste persoane mai ciudate ca sa zic asa.
Dupa faza asta,incepuse sa ma tot bata la cap cu primul sarut,pe care l-am avut ca a vrut el mai mult,eu nu ma simteam pregatita inca,dar si daca ii ziceam,se supara. Incepuse si cu apropouri sa ma mut cu el cand suntem mari si poate chiar sa ne facem o familie,desi eu nu asta imi doream,imi doream decat asa o prietenie de moment.
El a avut si niste prieteni din America pe Discord,dar imi tot zicea ca ba se sinucisese unul,ba nu stiu ce,si eu l-am rugat frumos ca lucrurile de genul sa le tina mai mult pentru el,eu fiind cu anxietatea si nu prea voiam sa aud de astea. Mereu zicea ca ok,dar apoi facea tot ca el. Nu prea imi respecta deciziile,iar cand ieseam in parc cu el si cu niste colege,incepea sa imi zica dupa ca nu i-am dat atentie si asa,dar pana la urma trebuia si voiam sa mai stau si cu ele. Am avut noroc ca colegele au fost foarte intelegatoare si nu m-am certat cu ele,asta dupa ce mi-am cerut scuze pentru unele momente cand am stat mai mult cu el si nu cu ele.
A si inca ceva,cand ieseam cu el prin parc,mereu ma batea la cap cu niste poze cringe cu mine pe care l-am rugat sa le stearga mai bine,iar el nu le-a sters.
Pana si ai lui bateau apropouri sa ii cumpere un apartament in Bucuresti si sa ma mut cu el,practic eram presata si de el,dar si de ai lui.
Eu si cu ai mei clar nu am fost se acord,ai mei nici nu au stiut si nici nu stiu ca m-am pupat cu el pe gura si chestiile de oameni mari pe care mi le zicea.
Nu dupa mult timp,am decis sa o inchei cu el,pentru ca se comporta foarte ciudat,ma critica daca aveam si eu momente mai proaste in care poate eram mai distanta fata de el,si stia ca am anxietate si mai rau ma simteam. Lui evident ca nu i-a convenit ideea de a ramane doar prieteni (in viziunea lui,mai ca ma si maritasem cu el,desi,repet,nu m-am mai considerat impreuna cu el) si logic ca nu i-a convenit si m-a amenintat ca se omoara,ca nu mai are pe nimeni,ca mie mi-a oferit toata atentia si ca mi-am batut joc de "relatie", practic m-a santajat emotional. Initial regretasem ca i-am zis-o prea direct si ca fusesem, pentru prima data, sincera, dar nu mai puteam sa continui asa cu el, ma stresa prea tare. Eu i-am spus ca putem sa vorbim ca pana acum, desi doar ca intre prieteni, fara pupat si chestii, si evident ca nu i-a placut faza si m-a blocat peste tot, inclusiv pe prietena mea cea mai buna cu care ies prin parc. Eu inteleg ca a fost suparat, poate si eu m-am comportat rau, dar nu se face/se spune asa ceva, mai ales cand stia ca sunt sensibila.
Eu sincer nu regret deloc ca am incheiat-o cu el, dar voi ce credeti, am facut decizia corecta?

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ce stii tu despre baiatul asta si despre familia lui? Cu ce se ocupa parintii lui?

Cum adica sa te muti in alt oras si sa locuiesti cu un baiat? La 15 ani!
Te muti cu iubitul dupa ce termini scoala, facultatea si ai serviciu, sa poti plati chiria! Mai ai vreo 10 ani pana atunci.

Fugi de el. Baiatul asta aduce numai necazuri. Auzi la el, ca se omoara. E dus cu capul.
Blocheaza-l si tu si nu-i mai permite sa ajunga la tine. Nici cu telefoane, nici cu mesaje, nici cu barfe!

| Animeforlifee9921 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Pai taica-sau lui e pompier, iar maica-sa e angajata la un supermarket. Desigur ca si eu l-am blocat peste tot, nu voiam sa ma strice mai rau. Multumesc de sfat!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Din ce bani sa cumpere ei apt in Bucuresti?
Foarte suspect.
Stai departe de ei.

| Animeforlifee9921 explică:

Distantata*