anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună!
Am o întrebare. Nici nu știu cum să încep. Chestia e că, am 17 ani, încă câteva luni până fac 18. Am o relație de 3 ani de zile cu un băiat, vine la mine, povestim, suntem un cuplu ok față de cele din ziua de azi, ne știm limitele în fața societății și avem și bun simț. Eu sunt o fire cuminte, nu ies noaptea, nu merg in cluburi, nu beau, nu fumez, învăț foarte bine, părinții colegilor mei mereu zic că ar vrea să fiu copilul lor. Chestia e că tatăl meu e foarte strict cu mine, extrem. Nu mă lasă să ies nicăieri fie noapte sau zi, îmi vorbeste super urât și răstit și de multe ori foloseste injurii și amenințări. Oricât am incercat sa ii arat că sunt copilul perfect nu vede asta, vede doar pe ceilalți copii, cu prietenul meu nu mă lasă să ies deloc cu el, nici după 3 ani de relație, vine la noi des, îl cunoaște foarte bine și pe el și familia lui și se înțelege destul de bine cu el. E tata, țin la el dar singura chestie este că e foarte autoritar și are o gândire învechită, am incercat mereu să vorbesc cu el cu treabă bună să-i explic că sunt alte vremuri plus că ar trebui să-mi dea mai multa libertate nu sa mă țină ca în pușcărie, dar nu ajungem la in consens, plus că tot zice că mi-am luat lumea în cap când îi spun că respectul se câștigă și că având niste ani ar trebui sa știe cum să se comporte cu mine ca nu sunt slugă. Tare ma tem că așa va fi mereu chiar și după ce fac 18 ani. Nu știu ce să mai fac, făcând chestiile astea îmi provoaca o ură față de el și îl consider vinovat pentru stările mele anxioase și pentru faptul că sunt foarte emotivă și sensibilă, lucru care împiedică exprimarea mea, fiindcă de cate ori țipă cineva la mine îmi vine să plâng și nu pot să răspund. Îmi poate da cineva un sfat? (Faza cu vorbește cu el nu merge, chiar nu știu ce să fac.)

Răspuns Câştigător
| GraniniCuPiersica a răspuns:

Ascultal pe tatăl tău îți vrea bine crede-ma poate îi este frica sa nu pățești ceva de asta este așa Îți spun eu el te iubește enorm și îi este frica nu patesti ceva de asta nu te lasă nopțile afară nu zic ca este total normla comportamentul lui fata de tine este puțin deviată ce face și cum se comportă puțin mai mult spune-i ce ai pe suflet și inima vorbește cu el deschis exactă cum ai spus ai aicia totul spune-i și lui și ai sa vezi te va înțelege 100% și ni vei Mai avea problema asta

| ionuța3 a răspuns (pentru GraniniCuPiersica):

Nu prea merge cu vorbitul, e o fire comunistă, chestia e că mă îndepărtează de el enorm, și mai sunt câteva luni după care își cam "iese" din drepturi, dar el nu realizează asta, și timpul nu o sa îl mai poată da înapoi. totuși mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru faptul că ai incercat să mă înțelegi!?

| GraniniCuPiersica a răspuns (pentru ionuța3):

Poate ca așa este felul lui de a fi fiecare om este unic in felul lui de a fi îți spun sincer dacă cândva vei da de probleme serioase și o S-o dai in bară comunistul ăla va face orice numai tu sa fi in siguranța comunistul ăla își va da și inima numai tu sa fi fericită cu Adevărată iar comunistul ăla a avut grija de tine și Tea ferit de toate relele până la Vârsta asta Tea ținut la schoală și ția oferit totul așa cum este el și puțin de ar fi spune eu ti-a dat o din inima lui sa fi tata de fata crede-ma nu este deloc ușor Absolut deloc eu de acum ma îngrijorez la toate fără sa fiu tata de fata succes ai grija de tine

2 răspunsuri: