Ai o usoara depresie. Cam asta reiese din ce ne-ai explicat. Ia-o cu pasi marunti, dar constanti. Incepe prin a citi zilnic 5-10 pagini dintr-o carte, apoi prin a te plimba prin parc sau printr-un loc mai frumos cam 5-10 minute, apoi sa incerci sa desenezi ceva ce ai citit sau ai vazut pe afara, tot cam in 5-10 minute si mai vorbeste cu niste prieteni daca ai ocazia. Daca mai ai timp liber, poti sa iti cauti de munca, daca nu ai unul.
Stiu ca o sa zici probabil ca sunt obiective mici si usoare, dar pentru inceput, nu consistenta conteaza, ci perseverenta. Dureaza aproximativ 1-2 luni pana iti intra in obicei asta. Dupa 2 luni, poti sa maresti volumul de obiective daca vrei.
P.S. Daca din activitatile de mai sus ai tendinta sa petreci mai mult timp facand una sau mai multe din ele, iti recomand sa te opresti si sa te incadrezi fix in acei termeni de 5-10, pentru primele 2 luni. Pentru ca exista riscul ca in ziua de azi sa zicem, tu sa citesti 30 de pagini si urmatoarele zile sa nu mai citesti deloc.
Spor!
Nici nu ma prea pot concentra, am 17 ani, sunt la liceu. Sunt constienta ca trebuie sa fac aceste activitati ca sa imi revin, dar nu mi gasesc forta necesara.
Ok, atunci mai coboara din obiective. Creierul tau la inceput se va apuca de sarcina daca el vede ca ai obiective ultrausoare. La inceput, important nu e sa te fortezi sa faci cat nu poti. Si 5 pagini daca citesti e ok atata timp cat o faci zilnic. Dureaza efectiv 10 minute sa citesti 5 pagini cel mult, daca esti un cititor mai lent.
Mulțumesc!
Cu mare placere! Si ca sa fi sigura ca ti pasul, tine evidenta a ceea ce ai facut intr-un jurnal/caiet. Asta te va motiva mai mult sa iti incepi obiectivele.
Buna.Sfatul meu e sa te bucuri de vacanta, pentru a-ti reincarca bateriile si vezi ulterior cum te mai simti.
Multumesc! Crezi ca o sa-mi treaca?
Intreaba-te din ce cauza ai starea asta. Ce a declansat-o?
Iar dupa incearca sa procesezi evenimentul.
Tuturor ni se intampla asta. In alte anotimpuri se baga scuza astenie de toamna, de primavara. Poate ai si tu astenie de iarna.
Ma tot gandesc, dar nu gasesc cauza.
RazvanCazan întreabă: