anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mare problema.Ieri seara m-am taiat la mana cu cutitul mau certat parintii mei fffff tare si de suparare m-am taiat de 35 de ori(35 zgarieturi) azi am vb cu cea mai bun prietena si a spus ca m-am dus la vale adica am innebunit.Bun. cand am venit acasa a inceput mama mea cu scandal ca dc ma tai la mana si draga Doamne la chemat si pe tatal meu ce frumos.A inceput si el cu gura sa tipe la mine a zis cas nebuna maine o sa ma duca la un pshiatru.Va rog ajutati-ma ce s afac acum va rog nu va bateti joc de mine nu stiu ce sa mai fac is la pamant.Ei iubesc ffff mult pe fratele meu iar pe mine nu.Va multumesc ca mia-ti ascultat povestea.

Răspuns Câştigător
| zurick a răspuns:

Nu cred ca ei nu te iubesc, daca nu te iubeau nu incercau sa te opreasca din a te rani singura.Aceasta metoda pe care tu o folosesti nu te ajuta la nimic,ba chiar dimpotriva. Exista multe metode pasnice prin care poti elimina supararea/nervii,de exemplu poti sa scrii tot ce simti,tot ce ai patit,pe o foaie apoi sa o rupi mazgalesti si rupi in n bucatele sau sa o arzi (pe foaie,nu pe tine ).La mine, cel putin functioneaza.
Incearca sa intelegi ca taiatul mainilor nu rezolva nimic, gaurile raman, deci aceasta metoda nu numai ca nu opreste starea de proasta dispozitie, ci si o amplifica.Nu te razbuna pe corpul tau, el nu ti-a facut nimic si nici pe altii, invata sa te descurci cu orice situatie neprevizibila.Si nu,ma repet,taiatul nu e solutia ideala,de fapt nu este deloc o solutie.
Vorbeste cu ei,spune-le ca n-ai innebunit doar ai folosit o metoda inutila si nebuneasca pe care n-ai sa o mai folosesti pentru ca ai inteles ca nu functioneaza.
Chiar crezi ca toti (mama,tatal,cea mai buna prietena) sunt impotriva ta? Ei doar iti doresc binele, si vor sa evoluezi, nu sa o iei in jos.
Cred ca psihiatrul e cam mult, un psiholog insa este inregula.Si daca tu crezi ca e o rusine sa mergi la psiholog, te inseli amarnic.Cine stie? Poate el te poate ajuta mai bine decat putem noi simpli useri de pe TPU.
Imi poti trimite raspuns sau mesaj cu ce s-a mai intamplat, poate vei mai simti nevoia sa te descarci (dar fara taiat sper).

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa ii asculti pe parinti si sa mergi la un consult psihiatric. Nu e normal in nicio circumstanta ceea ce ai facut tu

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Ne, parintii neintelegatori nu trebuie ascultati, eu rezist cu astfel de impulsuri si fara un psihiatru.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ai si mainile taiate cu lama de cutit?

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Nu, fiecare se manifesta altfel, dar trebuie sa ne obisnuim cu durerea, deci nu cred ca e ceva de dus la psihiatru, nici macar la psiholog, mie imi sunt cei mai antipatici aia, pentru ca sunt total dezinteresati de povestea ta.

| AndaAlexandra a răspuns:

Modul in care ai reactionat nu este normal. Sa mergi la un psihiatru ar fi o solutie buna. Ma refer la faptul ca te poate ajuta sa treci peste momentele grele pe care tu le solutionezi prin astfel de gesturi, nu ca ai fi nebuna. Nu este atat de rau, doar veti sta de vorba.
Sunt multi tineri care decurg la astfel de gesturi; si chiar mai rau; impinsi de o stare de moment. Asta pentru ca ai nevoie sa fi ascultata si nu ai pe nimeni care sa fie langa tine si sa te inteleaga.
Ar fi bine sa incerci si sfatul alor tai de a merge la un psihiatru, ori daca nu iti doresti acest lucru, vorbeste deschis cu ai tai si spune-le ce te doare cu adevarat. Promite ca nu se va mai repeta, ca a fost doar un gest disperat de moment. Dar prin asta trebuie sa iti promiti si tie ca nu se va mai repeta orice greutati vei intampina.
Gandeste-te ca altii sunt in situatii mai rele decat tine si se prind de orice le poate asigura ca maine va fi mai bine decat astazi sau ieri. Astea sunt doar gesturi pe care le face o persoana care vrea sa atraga atentia asupra ei, semnalizand ca ceva este in neregula cu ea. Mai bine foloseti vorbe decat semne ce vor ramane toata viata si la un moment dat le vei regreta.
Cat despre fratele tau, nu cred ca il iubeste mai mult si pe tine mai putin sau deloc. Este normal sa tipe la tine din moment ce tu actionezi gresit. Unii parinti folosesc cearta ca un semn de ingrijorare si de teama pentru copilul lor. Nu conteaza cati copii are un parinte, ii iubeste la fel, doar ca unora le arata mai mult si altora deloc.
Concluzia din toata treaba asta este ca trebuie sa comunci, nu doar tu cu parintii ci si parintii cu tine. Plus ca, renunta la ideea prosteasca de a-ti face singura rau. Prin viata vei intalni multe persoane care iti vor face rau, de ce sa te razbuni si tu pe tine? Capul sus si bafta.

| Larisuca234 a răspuns:

Buna gata am rezolvat si-au cerut scuze pentru ce au facut. va multumesc va pupicesc dulce!