Eu nu am prieteni si nu duc lipsa de ei, suna ciudat. Doar ca prietenii vin cu timpul in sensul ca nu ma agit. Nu ma simt singura. Vorbesc cu lumea, nu sunt tacuta deloc, arat foarte bine, merg la sala si eu ma plimb, vorbesc cu cateva fete doar ca eu niciodata nu am simtit pe cineva ca fiind prieten cu mine, nu stiu de ce. Fumatul... nu mai fuma pentru ca nu e bine, tu fumezi de singuratate si de atmosfera asa aiurea. Si eu am facut asta, haha. Incearca sa iti dai seama ca nu e bine ceea ce faci, incearca sa te schimbi dar sa nu iti spuna cineva sa faci asta ci sa vina de la tine. Totul o sa fie bine daca stii cum sa iei lucrurile.
Dai incolo de baieti ai timp de ei, o sa gasesti altii mai buni decat ei. Si apropo asta e varsta... nu ai ce sa faci asa e la toata lumea altii poate au prieteni si sunt vai de mama lor sau au bani si sunt niste distrusi. O sa fie bine crede-ma.
Bun. A chiuli de școală, nu e o tragedie. Deci nu mai crede tot ce auzi și tot ce ți se spune, chiar dacă ai 13-14 ani.
Imaginează-ți că și eu am avut vârsta ta, da?
Atât timp cât ai note bune și la examene și teze & lucrări de control ești ok, nu văd unde ar fi problema dacă îți mai iei un „liber" din când în când, că vrei tu.
Dacă se strică treaba și urci zilele alea libere la "2 sau mai multe", atunci gândește-te că nu e super ok, nu pentru că îți distruge viitorul (cum zic alții), ci pentru că ai belele cu profesorii și profesorii sună la mama ta și mama ta se ia de tine și tot pe tine pică. Așa că, din punctul ăsta de vedere, nu e ok.
Chiulește numai când simți că nu mai poți. Nu lăsa ca treaba asta să devină obișnuință. Pentru că te poate deranja mai târziu. Și îți vei crea probleme. Și nu cred că merită. Dar alegerile îți aparțin.
Dacă tu chiar crezi că ești foarte singură, ar trebui să te bucuri. Poți face foarte multe în timpul liber. Mai ales că n-ai copii la rândul tău sau facturi de plătit sau grija casei.
Ai putea să citești. Să știi că, în timp, cărțile îți pot deveni foarte bune prietene. Ai putea să te gândești la asta. : ) Ia-o în calcul.
Dacă vrei să ai niște amici sau niște prieteni (să nu uiți că ei se fac în timp, nu în 24 de ore), roag-o frumos pe mama ta să te dea la niște cursuri.
Poți să alegi un instrument muzical, dacă iubești muzica și ți-ai dori să înveți mai multe despre respectivul subiect.
Dacă iubești manelele, poți, de asemenea, să înveți un instrument muzical, chiar dacă ai alte păreri despre muzică : )
Poți să îi mai spui că ai vrea să încerci ceva nou și ai putea să o întrebi pe ea, ce ți-ar da voie să faci.
În funcție de ceea ce îți place - alege ceva. Poate fi muzica, poate fi pictura, poate fi fotografia sau pot fi artele marțiale. Gândește-te la ce ai vrea să înveți.
Mergând la cursurile respective, vei întâlni mai mulți copii de vârsta ta, care vor avea cam aceleași pasiuni cu tine.
Când oamenii au puncte în comun, se înțeleg foarte bine și foarte mulți dintre ei devin prieteni și rămân prieteni pentru mulți sau foarte mulți ani. Nu trebuie să disperi : )
Trebuie să ai răbdare și să înțelegi că nu se rezolvă toate atât de repede pe cât ți-ai dori.
Discută cu mămica ta și vezi ce are și ea de spus. În funcție de asta, vei ști ce ai de făcut : ) Succes.
E greu sa te adaptezi in anumite situatii.Asa eram si eu prin clasa a5a.Dar eu zic ca timpul le rezolva pe toate.
si inca 2 sfaturi:nu mai chiuli si lasa-te de fumat! Chiulind iti vei face o imagine urata in ochii tuturor si fumand iti vei distruge sanatatea! Eu sunt alaturi de tine, decat sa fumezi mai bine vorbeste cu mine cand esti deprimata!
Incearca sa fi sociabila cu toata lumea. Baga-te in seama mereu. Nu mai chiului de la scoala pentru ca e o bila neagra pentru tine :*
Scumpo, nu e nimic rău în a avea un prieten, chiar din contră, dacă tu te simți iubită și respectată e super! Și lasă-te de fumat, crede-mă nu îți strica sănătatea pentru că anumite persoane nu te plac. E o harababurăă! Știu cum e, nu trebuie să pui la suflet tot ce alți îți zic sau felul în care ei/ele se comportă. tratează-i cu indiferență, pentru că pe ei o să-i doară, nu pe tine. dacă vrei să vorbim mai multe uite facebook-ul meu https://www.facebook.com/ctu.iuliana aștept add de la tine :)