| AnaMaria5500 a întrebat:

Bună! Am o mareeee dilema. Cred ca știți acel filtru Inverted de pe TikTok. Dacă nu, este un filtru care te arată pe tine, dar inversat. Puteți merge să încercați. Unii oameni spun că așa te văd oamenii în realitate, ca cu filtrul ăla. Dar nu înțeleg de ce, dacă îl folosiți veți vedea ca totul e inversat, dacă ai un dulap în stângă, cu filtrul va fi în dreapta. Oamenii care intră în cameră nu vor vedea dulapul în dreapta dacă el e în stânga, dar pe tine de ce te-ar vedea inversat? Știu ca nimeni nu știe cum ne vad oamenii într-adevăr, dar e doar o dilemă și aș vrea sa imi răspundă cineva care stie. După părerea mea, nu are de ce să te vadă ca, cu filtrul ăla. Dar acum na, vă las pe voi să îmi spuneți. Rog să-mi răspundă cineva care știe. Pupici!

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Imaginea e in oglinda, ca atunci cand iti faci poza autoportret.
Folosesti filtrul pentru a reda imaginea ca o fotografie.

| vladutzuu27 a răspuns:

Bun. În primul rând, tu pe tine nu te vezi niciodată normal, pentru ca în oglindă te vezi invers decât te văd ceilalți. Atunci când un obiect pare într-o în oglindă, este pentru ca tu îl întorci pe dos pentru a-l arăta spre oglindă. Oamenii nu te văd invers, deoarece te văd din fața, nu din spate inversat. Un alt aspect important în schimb este distanța focală a camerei/lentilei. Un om poate arăta diferit într-o poză din cauza aceseteia. În teorie cel mai apropiat lucru pe care îl poți face pentru a vedea cum te văd ceilalți este să te uiți într-o oglindă non-reversibila, care este formată din două oglinzi normale, puse perpendicular una peste cealaltă, încât părțile reflectă toate să creeze un unghi de 90 de grade. In unele cabine de proba din magazine de haine poți găsi așa ceva.