| sadie a întrebat:

am o mica mare problema...la varsta de 14 ani parintii imi interzic sa merg cu prietenii(de aceea ma tem sa le spun cand sunt cu ei) pe baza ca sunt mai mari decat mine unii avand chiar peste 20 de ani. Ce nu stiu ei este ca majoritatea fumeaza si de multe ori miros a tutun, nestiind cum sa ma scuz. Stiu ca este un anturaj nepotrivit dar chiar daca fumeaza eu am vointa si nu ma apuc de fumat. Dar ce fac cu ei? NU o sa ma mai lase si chiar ma inteleg extrem de bine cu ei! VA rog ajutati-ma!

4 răspunsuri:
nony
| nony a răspuns:

Acum ai vointa, dar iti garantez ca anturajul este mai puternic ca orice vointa.Atata timp cat esti cu ei, vei incepe treptat sa faci acelesi lucruri, daca nu, te vor considera o straina si te va indeparta de grupul lor. Putin cate putin o sa devii una de-a lor.
Nu pot sa-ti zic ce le-as zice eu parintilor pentru ca in mare parte sunt de acord cu ei.Anturajul asta nu-i pentru tine.

| AldanaBlue a răspuns:

Parintii tai te vor lasa mai libera atunci cand vei dovedi ca esti de incredere. Avand in vedere cate se intampla, cred ca le este teama sa nu ajungi "membra" a unui anturaj nepotrivit. Chiar tu ai spus ca e un anturaj nepotrivit cel din care vrei sa faci parte, ca nu vrei sa te lasi influentata de ei. Daca vor incepe sa rada de tine ca esti o copila, ca ti-e frica si nu ai curajul sa faci unele chestii care le fac ei, tu cum te vei simti? Sugestia mea ar fi sa incerci sa iti faci prieteni de varsta ta, chiar si cu 2-3 ani mai mari decat tine, dar oarecum apropiati de varsta pentru a avea subiecte si indeletniciri comune varstei.
Incearca sa ai alaturi oameni de la care ai lucruri bune si folositoare de invatat. Nu alege prostii doar pentru ca sunt la moda si par cool.
Parintii tai iti doresc binele, vor tot ce este mai bine pentru tine. Poate acum iti este greu sa ii intelegi, mai tarziu cand vei avea copii o sa vezi lucrurile diferit (parca vorbesc ca o baba ). Stai de vorba cu ei, explica-le ce simti tu si cum vezi tu lucrurile, asculta-i si pe ei si poate gasiti o solutie impreuna.

| adelutza_9680 a răspuns:

Momentan ai vointa, dar la un moment dat nu vei mai avea.Nu stiu ce sa zic, eu una nu as umbla cu asemenea persoane ca prietenii tai.Sunt mult mai mari decat tine si iti influenteaza viata(in sens rau/negativ). Parintii tai vor doar sa te protejeze, in plus acest anturaj nu este potrivit pentru tine.Ar trebuii sa iti faci prietenii de varsta ta, sa iti petreci timpul cu ei si astfel parintii tai vor avea mai multa incredere in tine.Ar fii bine sa renunti la acest anturaj, caci cand nu te vei purta ca ei(daca acest lucru se va intampla), te vor indeparta si te vor respinge.Parintii tai iti vor doar binele.Nu stiu ce le-ai putea spune.Mai bine renunti la acesti prietenii(parerea mea), iar parintii tai nu vor afla acest 'incident'.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adevarul tot timpul iese la iveala spune-le adevarul prin cuvinte dulci si tot se va rezolva) crede-ma