| Anccca a întrebat:

Bună am o mică problemă eu aş vrea să rămân în sistem (protectia copilului) Am terminat liceul şi acum sunt în anul doi la postliceală.îl termin anul ăsta în 2016 şi urmează să intru într-o comisie să vadă ce face cu mine şi bine şi cu alții,la mine e problema că nu mai pot sta în sistem fiindcă nu mai voie prin lege încă o dată,chiar dacă mă bag la o altă postliceală.Eu m-am gandit la un lucru dacă suntem în Uniunea Europeana şi poți intra doar cu buletinul în altă țară şi ştiu cât de cât: că în Europa (îmi cer scuze pentru exprimare si multe greşelile gramaticale ) sunt acelaşi legi mă refer la protecția copilului,doar că la noi şi în alte state nu prea se respectă.Ei mă pot transfera din oraşul meu în Bucureşti şi cei de la Bucureşti în altă țară cu cine au acest proiect să mă trimite la o fundație pentru a-mi găsii un viitor mai bun. Ştiti unde pot afla informatii dacă se poate şi dacă e posibil, vă rog să îmi răspundetți ofer şi fundă

Răspuns Câştigător
| pufulescu a răspuns:

Nu sunt jurist dar stiu ca Protectia Copilului nu se ocupa de persoane majore. Tu spui ca da, in anume conditii, eu nu stiam asta... Oricum, partea trista vine acum, sunt sigur 100 % ca nu se poate face " transfer " in sistemul de protectie sociala al altei tari fiindca legile europene din pacate nu se aplica in Romania. Asta e, stiu ca e ciudat ce spun dar nu suntem pe deplin integrati. Vrei exemplu concret? Cetatenii italieni si greci vin in Germania si au dreptul la protectie sociala egala cu a unui neamt! Noi romanii nu. In Munchen s-a umplut de ei.

1 răspuns:
| Anccca explică:

Iti multumesc mult pentru informati