| goodlucky a întrebat:

am o mica problema si sper sa ma puteti ajuta. Sambata de curand am primit amenda in autobuz si nu am avut de ales a trebuit sa-i dau adresa corecta. Controlorul mi-a spus sa platesc in 48 de ore lucratoare. Din moment ce era sambata nu aveam unde sa platesc si mi s-a spus sa achit pana marti seara. marti dimineata cand am fost sa platesc mi s-a spus ca au trecut cele 48 de ore si ca acum trebuie sa dau 100 lei. Ce sa fac?

3 răspunsuri:
| Sihastrul a răspuns:

Logic cele 48 de ore lucratoare nu trecusera. Faci o contestatie.

| alessia5158 a răspuns:

Scrie astazi ( dar sa nu depasesti ora la care expira cele 48 de ore!)o contestatie si inregistreaz-o la registratura Regiei de transport local --- cere sa-ti puna numarul de inregistrare si pe copia contestatiei care ramane la tine ( ca dovada a abuzului functionarilor respectivei regii)--- vezi aici ce spune legea:
Conform Codului de procedura civila:
* art. 101, alin. 2 :" termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare"
*art 101 alin 5: "termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare."

| Chelly007 a răspuns:

Pai trebuia sa-i spui ca ti s-a zis sa vii si sa achiti pana marti seara, hmm cred ca trebuie sa platesti 100 lei, ca altfel poate iti pune mai mult suma si e mai nasol :-s..si pe mine m-a prins odata dar cand trebuia sa urc in masina cu inca 2 prieteni, controloarea s-a urcat noi am asteptat putin si s-au inchis usile si noi am scapatlaughing[trebuia sa ne duca la sectie.hee hee]