Buna! E cea mai mare prostie chestia asta. Daca nu esti cu religia nu mai asculta toate prostiile si mergi daca vrei. Crezi ca dumnezeu nu are altceva mai bun de facut decat sa isi noteza in carnetelul invizibil ca ai facut sex in afara casatoriei si ai intrat in biserica?
Nu e vorba de intrat in biserica, e vorba de impartasit, si eu m-am impartasit la cateva luni de la incident cu conditia sa treaca un an fara sa se repete, insa s-a repetat.
E la fel de prostesc.
Loo, da te controleaza popa cand iti da vin ca ti ai traso în ultimul an? Pana unde poate merge îndobitocirea religiei oare?
Stiu ca dupa actul sexual nu te mai poti impartasi in biserica decat dupa un an.
Cine ți-a băgat asta în cap? De unde ai scos-o? Te înșeli amarnic când asculți și te iei după tot felul de aiureli.
Actul sexual nu e considerat pacat daca e in cadrul casatiriei (si acolo sunt reguli: nu in post, nu in timpul sarcinii, nu metode contraceptive, nu prea des, etc).
Da, practic "te unesti trupeste" in afara casatoriei. Daca faci huța-huța in afara casatoriei, nu mai primesti vinuț la Biserica.
Decat sa minti ca n-ai facut-o si sa te impartasesti, mai bine astepti si tu pana te ia unu’ de soață si tii toate posturile special ca sa recuperezi.
Daca crezi ca esti capabil sa spui "Nu." cand te intreaba popa daca ai facut-o sau nu, atunci poti merge cand vrei.
Popa nu se uita cu binoclu' prin geamurile tale sa vada daca faci sex fara permisiunea lu' Dumnezeu.
Mai bine gaseste.ti un duhovnic cucare sa te sfatuiesti, el iti va spune ce e bine si ce e rau sa faci. Da, este un pacat foarte mare adulterul. Cat despre impartasire, daca tot ai continuat lucrul acela macar incearca sa o faci cat se poate de rar sau deloc, si ar trebui doar sa te spovedesti fara sa te impartasesti daca ai facut ***, peace
BiancaByaBianca întreabă: