| YLLL a întrebat:

Am o problema cu soramea x(. Are 9 ani da tot timpu ma cert cu eaaa. orice face e insuportabila. Eu am 15 ani si daca ma scap si injur sau ceva, ea trebuie sa ma copieze. daca mie imi plac sneakersii ii plac si ei si tot asa rolling on the floor. Macar daca ar fi mai descurcareata. da e foarte comoda si daca nu stie ceva la tema, fuge la mine sau la mami. Cred ca in clasa se uita dupa avioane. Mai demult era cu Bakuganii aia, acum are skateboard. ca un baiat. Si faza e ca mami tot timpu zice las-o ca e mica. si din cauza asta daca o trimit la magazin pe ea tot timpu atunci o apuca durerile. sau daca o cert zice lasa-ma ca ma doare capu sau chestii de genu raised eyebrows Si nu e firea aia mai energica sau asa. Cand ne intalnim cu cineva ii ca o muta. da in schimb acasa imi face capu calendar.tot timpu se instramba la mine. si daca trebuie sa isi sune o colega o pune pe mami sa sune straight face. ca i rusine sa vorbeasca. Nu stiu ce ar trebui sa fac sa fie mai normala x(. Nu mai imi vine sa ma duc acasa ca tot timpu trebuie sa-mi faca mie nervi o mucoasa.

1 răspuns:
| mada12 a răspuns:

Buna. happy Are 9 ani, tu esti modelul ei in viata. laughing Bucura-te de ea. E mica si nu stie ce vrea, acum isi formeaza ideile si toate.Asa am fost (si inca sunt) si eu cu sora mea (e mai mare). Cand eram mai micuta ma imbracam sport si nu imi pasa ce zice lumea. dar acum laughing cam de pe clasa a 7-a,a inceput sa imi pese si mie,adica sti tu,incepi sa ai prieteni etc.
Gandeste-te daca ai fi in locul ei,dar nu te gandi ca esti tu. adica incearca sa intri in mintea ei. Daca te gandesti la, sa zic. o ecuatie simpla ax=a... Intreab-o cat e "a"... tie ti se pare o ecuatie simpla,dar pentru ea e ceva nou,de care inca nu a auzit.
Mucoasa aia e surioara ta mai mica,care mereu te va respecta ca fiind sora ei mai mare.Te iubeste,si incearca sa iti demonstreze asta prin felul ei, adica tu esti "inspiratia" ei, incearca sa te copieze.Nu o face cu rea intentie. ci incearca sa iti demonstreze cat de importanta esti in viata ei.
Nu o lasa pe dinafara,incearca sa o ajuti. si nu te mai opune la tot ce zice, accepta cateodata, si o sa vezi ca o ti se para mult mai usor big grin.
Bafta!