Mergi la scoala sa inveti si sa iti faci un viitor, daca asta nu e o motivatie destul de buna nu stiu ce altceva cauti. te plangi ca trebuie sa mergi 10 minute? Sunt copii mult mai mici ca tine care merg km doar sa ajunga la scoala sa invete si ei sa scrie si sa citeasca, iar din nefericire sunt foarte foarte multi in situatia asta.
Incearca sa te automotivezi. Gandeste-te ca daca pierzi anul asta, la anul va fi aceeasi situatie. Nu trebuie sa ai cine stie ce prieteni, ia-ti o carte, asculta muzica, stai cu persoane cu care ai cat de cat ceva in comun, insa este important macar sa treci clasa, daca nu vrei ca si la anul sa se repete aceeasi situatie, mai ales cu niste colegi pe care chiar nu ii cunosti.
Eu mergeam si stateam in frig si cate o jumatate de ora, uneori pe putin cand trebuia sa ajung la liceu. Insa am facut drumul ala zilnic, nu pentru ca imi era mare drag, ci pentru ca trebuia, mai ales ca trebuie sa iti construiesti o baza, care mai tarziu sa te sustina. Daca te lasi de scoala din clasa a 8-a, mai ales cand mai ai o jumatate de semestru, iti va fi mult mai greu la liceu sa te motivezi si cel mai probabil nu vei ajunge la facultate.
Crede-ma este extrem de greu sa intri pe piata muncii, mai ales la noi in Romania, cu niste salarii de toate cele. Si nimeni nu te ajuta, daca ai norocul sa ai o relatie si stii ca esti angajata dupa ce termini liceul si ca poti sa te intretii dupa, atunci iti spun, lasa-te de scoala. Dar daca nu esti printre norocosi, trebuie sa muncesti, este neplacut dar asa este viata. Nu vei resimti lucrul asta acum si nici la liceu, nici in facultate, daca ajungi acolo, insa dupa este extrem de greu sa te angajezi. Este o competitie foarte mare in tara, iar multi fac o gramada de facultati si tot nu sunt priviti cum trebuie si tot isi cauta cu lunile de lucru. Gandeste-te, ca daca pe ei nu ii angajeaza nimeni, ce sanse are unul cu opt clase sa fie angajat? Sub minim. Si daca intr-adevar iti gasesti de lucru nu vei promova. Call-centerele sunt pline de persoane cu facultate si lucreaza pe 10 milioane. In Romania, in orasele mai mari, salariul asta nu iti ajunge nici pentru o saptamana, atat este intretinerea si chiria.
Nu este un sfat, este o morala. Aceeasi morala mi-o tinea si mie maica-mea cand eram de varsta ta si atunci nu o credeam. Dar am crescut si am vazut prin propria mea experienta ca avea dreptate. Competitia pe piata muncii este mult prea mare in comparatie cu angajarile care se fac, iar salariile sunt foarte mici, chiar si pe posturi de conducere. Iar cand va trebui sa iti platesti singura mancarea, locuinta si hainele, va trebui sa accepti locuri de munca cu sefi jegosi, cu colegi de munca si mai naspa decat colegii din scoala, dar va trebui sa te duci si nici nu vei avea de unde sa alegi, pentru ca atunci cand nu este bine pregatit, nu ai nici optiuni.