| ohSzoeezoSie a întrebat:

Buna
Am o problema grava pentru mine.
Sunt in cl a7a si sunt fata iar 3 colegi se iau de mine si ma jignesc.Mi-au scos porecla „capan" si ma deranjeaza ca tot fac panarama din cauza asta.Ma duc la scoala de fiecare data cu gandul ca poate o sa inceteze dar de fiecare data e la fel. Incerc sa ii ignor dar tot ii aud si imi este si mai greu.Nu prea as putea sa ii bat pentru ca nu i-as dovedi :s.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat :*

Răspuns Câştigător
| MaeRii a răspuns:

In generala sau liceu multe persoane ajung victime la ''bully'' asa ca crede-ma la tine inca e putin fata prin ce am trecut eu.Chiar daca ii auzi nu da importanta,parerea lor nu te descrie pe tine ci pe ei insusi. Fetele/Baieti care se iau de persoane ce par mai timide, necomunicative, ciudate, etc sunt cei ce sufera cel mai mult in interior, deoarece intr-un fel se razbuna pe tine chair daca nu tu esti vinovatu.Zambeste si arata ca nu iti pasa, daca te lasi intimidata si controlata nu ai sa rezolvi nimic. Daca te jignesc, jignestei si tu sau si pur si simplu aproba zambind ceea ce zic, ca asta vei arata ca nu iti pasa.Nepasarea e singura solutie in a ignora prostia acestor persoane care te-au facut pe tine victima a jignirilor.Si eu am fost victim ''bully'' in generala din clasa 6 pana in a 8 dar nu numai verbal ci si fizic(gen ma impingeau, scoteau banca, rupeau scaunu, farse, etc)Si ma rugam in fiecare pauza sa fiu lasata in pace dar nu se intampla asa ca am rezistat si am trecut peste.Insa e mai bine sa te impui sa ceri ajutor daca se va inrautati si se vor lua mai grav de tine.

2 răspunsuri:
| Mihailescuioana29 a răspuns:

Nu ii asculta, lasa-i sa vorbeasca si nu le acorda atentie. Dovedeste-le ca esti mai desteapta, stiu ca este greu, dar ce ai putea sa faci altceva? Daca nu le acorzi atentie se vor plictisi, simte-te bine in pielea ta, si ignora-i cat de mult poti.

| PŞtefaniaP a răspuns:

Nu le acorda atentie, am patit la fel. Cu bataia nu rezolvi nimic, o sa vezi ca dupa un timp daca ii ignori total nu vor mai face misto de tinewinking Se vor linisti apele. Daca vezi ca tot se iau de tine, spune-le cu vorba buna gen: ''Foarte maturi sunteti''. dar nu iti recomand sa le spui asta pentru ca poate o sa se enerveze si o sa faca un scandal si poate vei ajunge cu ochiul vanat acasawinking :* te pupp