| zzzmariazzz a întrebat:

am o problema in ceea ce priveste comunicarea cu parintii.De exemplu imi este rusine sa le spun ca vreau sa merg undeva sau daca suntem la cumparaturi si ei ma intreaba daca imi doresc ceva eu le spun ca nu cu toate ca defapt am mare nevoie de ceva. De exemplu acum imi doresc foarte mult o pereche de blugi (am doar una) sau o geaca de piele sau blugi (cea pe care o am e de training). Mentionez ca sunt in clasa a opta si am 13 ani, invat acceptabil (la simularea de la romana am luat 8.50 si la mate 9.50)
Va multumesc mult ca ati citit pana aici, sper ca nu v-am plictisit, iar acum, dupa ce m-am prezentat va intreb ce as putea sa fac.

3 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Te temi de cum o sa reactioneze?
Nu trebuie sa fii asa. Sunt parintii tau. O sa inteleaga mai ales pentru ca ai note asa de mari.
Incearca sa le spui totusi dar nu asa direct, mai pe ocolite. "M-am gandit cum ar fi daca as mai avea o pereche de blugi".
Zau asa. Ce se poate intampla? Nimic. In cel mai rau caz poate un refuz. Dar asa e un inceput. Sigur o sa iti cumpere :3

PS: ca am citit pana aici? Au fost intrebari mai lungi si foarte plictisitoare, a ta este foare buna big grin

| CravataAlbastra a răspuns:

Da, intr-adevar e o chestie mai delicata daca nu ai o relație buna nici macar cu parintii cu care ar fi trebuit sa te simti cel mai confortabil. Nu te panică, fiecare problema trebuie sa aiba o rezolvare. Daca chiar nu poți comunica cu ei, poti merge la psihologul scolii. Ajuta foarte mult sa stii. Nu e nicio rusine ca cineva sa meargă la psiholog. (Si eu am fost) Suntem in secolul 21 si nu mai e nicio chestie ciudata daca apelezi la ajutorul psihologului. El te poate intelege si ajuta in ceea ce vrei tu. Este o persoana care daca te duci la ea primesti atenția cuvenită.

| Clubăreală a răspuns:

Nu ar trebui sa-ti fie rusine sa le ceri ceva parintilor tai, cel putin nu in cazul asta. Când ei vor sa-ti cumpere ceva, incearca sa le spui ce-ti doresti.Tu esti o fata inteligenta, daca ii vezi ca se descurca greu si situatia nu permite, incearca sa ai rabdare. Sunt sigur ca ei vor sa-ti cumpere de toate.