| andrei901 a întrebat:

Am o problema la scoala pe care din clasa a5a nu pot sa o rezolv cu colegii de clasa.Mama mea e invatatoare la aceasi scoala in care sunt si invat de nota 10 si toti colegii mei zic ca iau note pe nedrept ca daca nu era mama invatatoare nu mai luam note asa de mari.Cum pot sa ii conving sa nu mai creada chestia asta?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Buna! In primul rand colegii tai sunt foarte needucati (ca sa nu folosesc alt termen) daca pot sa creada asa ceva.
Daca ai note mari atunci inseamna ca esti bun la scoala.Ce sa faci daca ei sunt slabi si nu invata nimic.Trebuie sa tii cont ca traim in secolul 21 si invidia este intalnita peste tot, inca de cand ne nastem. Daca esti mai bun decat cineva, nu conteaza in ce domeniu atunci o sa apara inevitabil si invidia.
Ei sunt gelosi pe tine si pe capacitatea ta de a invata intrucat dupa cum spune si profesorul meu de informatica "Ori le ai ori nu le ai intr-un anumit domeniu" si "Ce sa faca unii daca au gene mai bune si pot sa asimileze mai repede cunostiintele." Asta nu inseamna ca trebuie sa te cobori la nivelul unor dislexici ca ei.
Incearca sa vorbesti cu mama ta desprea asta intrucat este un privilegiu sa poti cere sfatul unui invatator in astfel de probleme intrucat ei sunt cei care stiu cel mai bine mentalitatea copiilor.

2 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci, probabil sunt invidiosi ca ai note mai bune ca ei. Poti sa stii tu mai mult ca profesorul, parerea lor este aproape imposibil sa o schimbi.

| corbulalbrosu a răspuns:

Daca s-ar mai da examen de admitere asa cum se facea pe vremuri ai fi putut demonstra prin nota primita ca este mai buna decat a altora si ai obtinuto nu pe "pile" ci pe cunostintele insusite.In acest moment cam greu de demonstrat. Poate cand vei sustine un examen greu de admitere la o facultate care se respecta.