Inteleg chestia asta. E in instictul lor probabil . Inteleg fiindca si mama are momente de genul, si ma enerveaza cumplit.Parerea mea este ca nu ar trebui sa dai atata atentie, n-o sa te tina asa tot timpul.Conteaza si varsta,cum a mai zis si altcinva,e normal sa iti interzica,sau sa te sfatuiasca sa nu te machiezi,nici nu e bina pana la urma. dar na,de ce nu te-ar lasa daca nu exagerezi? Haine, mm, iar ceva destul de stupid, pana la urma, doar n-o sa porti fuste pana sub fund si tocuri de 15. Vorbitul cu baietii, e o chestie normala adica, se ajunge cam rau daca nu poti sa socializezi si cu altcineva de sex opus.Acum,problema se pune altfel, ai discutat vreodata cu ea despre asta? Ca e normal, ca toata lumea face lucrul asta, promite-i ca n-o sa depasesti limitele.De exemplu, eu am discutat cu mama despre faptul ca sunt cu un baiat cu 4 ani mai mare decat mine, eu avand 15, si nu mi-a interzis, atata timp cat se comporta frumos cu mine. Tine si de incredere pana la urma, daca ea simte ca daca iti da libertate ai putea sa calci stramb, e normal sa nu te lase.Demonstreaza ca esti fata mare! Incercarea moarte n-are!
E ok, si eu mas purta la fel cu fata mea daca as avea o fata de varsta ta (asta daca as fi parinte)
sunt multe chestii la care nu te duc doxa.
o sa mai cresti si o sa ii multumesti ca nu ai devenit o panarama.
Mamele povestea ta rasuceste cutitul in rana. Am aceeasi problema cu calculatorul, cat despre telefon...uit tot timpul unde-l pun sau il las pe birou si ma duc intr-o alta camera, ca prin urmare, nu prea raspund la el si se oftica...peste cateva ore vad unsprezece apeluri pierdute,noua de la mama(panica) gen "in seara asta mai mult ca sigur ma decapiteaza'', dar in mod surprinzator scap de fiecare data.
O mama, pana nu-ti face putina morala nu se simte bine, Daca nu-si protejeaza ea puii atunci cine? Este un rau necesar, te mai enerveaza uneori dar iti trece repede.
Cred ca este ok faptul ca nu te lasa sa-ti pui o masca, dar cred ca hainele pe care le porti ar trebui sa-ti placa tie in primul rand (ea doar sa-ti dea sfaturi). Incearca sa-i explici cate lucruri s-au schimbat din '80 pana azi, o sa se supere la inceput dar daca o rogi sa mearga cu tine sa-ti alegi haine care-ti plac va stii ca parerea ei inca conteaza.
Mama ta încearcă să te protejeze, nu vrea să accepte că ai crescut şi încearcă să controleze tot ce faci.Nu ai spus ce vârstă ai, dar dacă ai peste 15 ani este chiar prea exagerat ceea ce face.Eu te-aş sfătui să vorbeşti cu ea, să-i spui că ştii că face asta doar din iubire pentru tine, dar că ai crescut de acum şi îţi face mai mult rău dacă nu te lasă să socializezi cu alţii, întreab-o cum s-ar simţi dacă ea nu ar avea voie să vorbească cu altcineva în afară de tatăl tău sau să vorbească la telefon cât pofteşte. Vremurile s-au schimbat, e adevărat că există multe pericole dar părinţii ar trebui sp-şi dea seama când întrec limita şi le fac mai mult rău copiilor protejându-i prea tare.
Depinde si de varsta ta. Eu am aceiasi problema cu tata.Incearca sa vorbesti cu ea si s-o faci sa intelega ceea ce crezi tu.