| wellawellaandrei a întrebat:

Bună. Am o problema ( problema alcatuita din mai multe probleme ) mai delicată..sau cel putin asta consider eu.
(apropo, sunt clasa a XI-a.)
Acea problema se manifesta in felul urmator.
Simt ca ma limitez mintal in fiecare zi, ceea ce ma face sa am un vocabular limitat.
Aici intervine o alta problema...
As vrea si imi doresc sa am un vocabular vast ( prin citirea cărților), dar nu pot sa ma concentrez asupra unui text nicicum.
Imi zboara gandul instant. Citesc super repede, dar gandul meu e plecat in alta parte inca de la primul cuvant din text.
Ca sa imi dau seama de tema unui text scurt, ar trebui sa il citesc de 3-4 ori probabil.
Simt ca atunci cand vorbesc cu cineva, mintea mea e limitata...
Notele mele la scoala variaza de la 7 in sus. De cele mai multe ori iau note de 8, 9 sau 10.
Notele astea le iau fara sa invat acasa.
Vreau totusi mai mult, dar SIMT ca mintea imi e limitata...
Va rog, ajutați-mă.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Vocabularul se largeste si se eleveaza cand citesti mult, foarte-foarte mult, din toate domeniile.
Citind papagalice este frectie la picior de lemn, fiindca nu intelegi ce ai citit si nu inveti nimic.

Citeste incet, incercand sa intelegi LOGIC ce ai citit, fiindca numai asa intelegi sensurile cuvinetlor, largindu-ti vocabularul.
Incepi sa citesti opere literare, fiindca acoclo intalnesti cuvinte noi, frumoase, termini de care ai auzit dar nu i-ai inteels fiindca intr-un anumit context inseaman ceva, in alt context, inseamna altceva.

| wellawellaandrei explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc frumos de sfat. Frumos răspunshappy

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă te pricepi la o materie mergi la olimpiadă? happy

| rafaa696 a răspuns:

Și eu sunt tot clasa XI și mi se întâmpla la fel, probabil are treabă cu vârsta