Nu cred ca mai ai ce face, nu poti acuza direct un om ca „Hei tu, mi-ai furat banii si te dau pe mana politiei!„ Nu ai avea dovezi ca ea a facut-o, cel mai bine e sa pui banii la loc la alocatie si sa ai grija unde iti pui banii. Iar cu vecina ta, nu o mai invita o vreme, pune niste bani unde ii tineai de obicei, fara sa stie fratele tau ce ai de gand sa faci. Daca tot lipsesc inseamna ca cineva din casa ii ia, daca nu vecina ta cam fura si ar trebui sa nu mai fiti prietene.
Ai putea sa faci in felul urmator.
O chemi la tine, lasi niste bani in bucatarie, la vedere si il pui pe fratele tau sa se ascunda, ori in bucatarie ori altundeva si o trimiti sa iti aduca exemplu un pahar cu apa si pe langa pahar sa pui banii si fratele tau sa o "spioneze" sa vada ce face cu banii si daca vede ce face sa se duca la ea dar nu cand i-a luat in mana, cand i-a pus in buzunar sau ceva. Sau daca ai putea sa pui o camera de filmat sau cu telefonul...pe undeva pe sus si tot asa o chemi la tine si sa fie tot pe birou banii, camera sau telefonul il pui pe sus si va jucati sa ce faceti si daca nu observi tu, o sa vezi dupa aia pe camera de filmat. Si te poti duce linistina la ea cu dovezile si ii spui ca daca nu iti da banii inapoi chemi politia. O vei rezolva repede.
M-am gandit si eu la camere. Dar problema este ca nu cred ca se poate sa pun camera de la computer sa filmeze, iar eu nu am memorie la telefon si nu ma tine bateria astfel incat sa il las mai mult timp deschis acolo. Iar telefonul fratelui meu e mare si se observa oriunde l-as putea pune... Dar vad eu cum fac.
Atunci o chemi si va jucati si sa fie bani pe birou, si va jucati dar esti foarte atenta, si tu si fratele tau si daca o vedeti ca ii baga in buzunar o intrebi ce face cu banii tai, de ce ii baga in buzunar. Merita sa incerci.
Pai sigur ar rebui sa vorbesti cu vecina ta, dar nu o lua direct adica sigur daca tu ii vei zice ca iti fura banii nu va recunoaste asa ca nu stiu fa cumva sa se dea de gl si atunci va fi nevoita sa recunoasca... mai pe scurt prind.o in flagrant Mult noroc! ps apeleaza intr-un final la parintii ei...
Probabil o sa-ti dau un raspuns diferit de ceilalti, cel putin metoda asta o folosesc mereu cand vreau sa aflu ceva si chiar imi iese.
Te duci direct la fata si ii spui '' Stiu ca tu mi-ai furat banii, ce ai de gand sa faci acum?'' sau ceva de genul, sa ii dea de inteles ca tu esti deja 100% sigura ca ea ti-a furat banii si nu mai are cale de a da inapoi.
Pentru ca daca o intrebi pur si simplu, te poate minti foarte usor daca nu iti dai seama.
Daca ea continua sa tina mortis ca nu a furat nimic, incepe sa se jure, si iti dai seama din privirea ei ca e foarte nelinistita( ca un om care e acuzat pe nedrept, fiind nevinovat) probabil nu e ea.
Dar cel mai sigur nu se va intampla asta, iti va spune de cateva ori ca nu a fost ea, dar nu conteaza, tu continua sa-i zici '' nu te mai ascunde, stiu deja'', si pana la urma o sa cedeze.
Bafta.
Stiu 100% ca ea e. Sa-ti povestesc exact cum s-a intamplat. Deci, eram eu, ea si fratele meu acasa la mine. Pe masa fiind exact 130 de lei. Am stat ce am stat, ne-am jucat, am ras (pentru ca fratele meu incerca sa prinda muste cu forfecuta de unghii). Ea se tot dadea pe langa masa, dar nu am realizat pe moment ce vrea sa faca. Fratele meu s-a dus in alta camera dupa muste si ea imi spunea ceva de genu':" Du-te dupa el sa vezi ce face" si chestii d'astea. Apoi am vorbit la felefon cu o prietena si m-am dus in alta camera, ca sa ma inteleg cu ea. Si vecina mea incepuse sa ii zica fratelui mei chestii gen: "Du-te dupa ea, vorbeste cu gagii". Adica, ea vroia sa faca cumva sa fie singura. Dupa am plecat la ea si acasa a ramas doar fratele meu. In acest timp nu a plecat de loc de acasa. Apoi seara cand am venit eu acasa am realizat ca lipsesc 50 de lei. Am intrat in panica, nu stiam ce sa fac si nici acum nu stiu. Nu am de unde sa pun banii aceea inapoi si sunt panicata. Nu am dormit toata noaptea si m-am gandit cum sa fac sa recuperez banii de la ea. Ma duc si ii spun pe fata sa imi dea inapoi toti banii pe care i-a luat de la mine. Daca nu se poate cu frumosul, iau masuri mai drastice si ii spun matusii mele, atunci sa vezi ce scandal iese. Dar eu nu vreau sa se ajunga la asta.
Dupa cum zice si "chitaramea" cea mai buna metoda este sa o faci sa se dea de gol.Dar daca stii sigur 100% ca vecina ta iti lua banii poti vorbi cu parintii ei.Dar daca nu esti sigura mai incearca so dai de gol sa vezi care e adevarul.