| AnaMaria197 a întrebat:

Buna! Am rude plecate în străinătate și aș dori să le vizitez înainte de a împlini 18 ani.Parintii mei nu mai sunt împreună, nu au fost căsătoriți iar eu am rămas la mama mea.Nu am niciun act(de la notar sau hotărâre judecătorească) care sa demonstreze că mama este tutorele legal.Am 16 ani și am înțeles că pot călători neînsoțită daca am un act la mana de la ambii părinți.Imi poate spune cineva cum as putea proceda? Ce acte îmi trebuiesc fara sa trebuiască să dau de tata? Mulțumesc

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Procură notarială cu acordul ambilor parinti.
Insotit de un adult, cu acte, oricare ar fi el.

| 1onur a răspuns:

Nu merge nicăieri fără părinți tăi! Maiiales într-o țară străină! Maiiales la ora actuală Europa este plină pe străzi pe drogați boschetari, pedofili, criminali, proxeneți, racolatori, abuzatori, violatori bolnavi obsedați sexuali!

Nu călători în viata ta de una singură în nicio țară străină! Să vină rudele tale săte vadă tu ești încă o minoră, un minor ce poți păți Doamne Dumnezeule ferește numai probleme poți păți de la toți dezumanizați! Bolnavi.

| AnaMaria197 explică (pentru 1onur):

Apreciez,dar întrebarea era referitoare la subiectul părăsirii României fără acordul unuia dintre părinți.Nu îmi este greu sa o iau și pe mama cu mine, dar, inca o data, apreciez grija și recunosc că așa e

| 1onur a răspuns (pentru AnaMaria197):

Păi da dar la 16 ani nu este deloc legal să părăsești țara find minor/ă poți întimpină multe probleme la vamă! Nu poți trece pur și simplu doar findă cineva tea încurajat și spus să treci vama " că s-ar putea să poți " lega nu există nicio procedură în care să permită unui minor să treacă granița de una singură! fără acordul unuia dintre părinți!

Cel mai bine ia-ți Mama cu tine sau pe unul dintre părinți tăi cu tine să ajungi în siguranță la destinația dorită!

Europa este plină maiiales în zonele de Gară, taximetriști și chiar unele zone orașe pline de Afganistani! Albanezi, indivizi gata să-și facă nebunia! bolanvicinunile! Și dacă te vor vedea singură! Foarte posibil să-i facă rău!

| 1onur a răspuns (pentru AnaMaria197):

Nu te încăpățâna " că ști tu ce faci la 16 ani" nu ai habar ce faci! La 16 ani încă ești un copil ușor manipulabil ușor de convis că " orice îți dorești" " se poate îndeplini" nu cădea plasă în vorbele nimănuia fără ca părinți tăi se naibe! habar pe unde te duci și maiiales săte duci de "nebună" să părăsești țara de una singură! Faci o gravă prostie! Mulți sânt golanii mari dacă și-au dat seama că ești de una singură pe drum și ai plecat într-o țară străină riști să-ți faci Doamne Dumnezeule ferește! Probleme din cauza altora bolanvi!