Didilove are mare dreptate. Tu in tot postul ai te-ai plans si ai spus cat de frica iti e. Nu ai cum sa iti traiesti viata asa, e si normal sa nu poti invata daca tu in mintea ta ti-ai format ideea asta, ca nu poti invata. Uite sa iti zic cum e faza sa nu iti mai pese de ce cred altii. Eu am avut o problema de mic, si acum am 21 de ani si sufar. Am impresia ca prin absolut orice fac ma fac de ras, sau gresesc, nu fac bine si nici nu mai incerc. Nu am facut liceul...nici job nu am. prietenii nexam, rudele cred ca sunt un boschetar pentru ca nu fac nimic. Ma simt foarte complexat de faptul asta, nici nu intru in vorba cu lumea, imi era rusine sa ma duc la magazin sa iau o paine de frica ca daca nu imi da restul cum trebuie si eu sunt prea prost sa imi dau seama. Am inceput cat de cat sa imi dau seama de problema mea si incerc sa imi revin. Asa ca iti zic, nu iti traii viata cu frica, fi increzatoare, nu trebuie sa iei 9-10, nu trebuie neaparat sa fi pe primul loc oriunde si cel mai mult incearca sa fi si putin ignoranta.
Uite un lucru de retinut: "liceu" e substantiv comun,deci nu se scrie cu majuscula.
Mai, mintea ta e inghetata de ideea ca n-o sa iei la examene si ca rad unii de tine. Normal ca nu poti invata asa. Calmeaza-te, deschide caietul, mai prinde ceva prin ore.nu te concentra prea mult, relaxeaza-te. E usor sa ai note mari.
Din ce ai spus...tu mai mult te gandesti ce vei face daca nu inveti, sau cum vor reactiona altii daca nu stii la vreo materie. Incearca sa nu iti mai pese de ce cred altii despre tine, si vei vedea ca e chiar usor. Nu te mai preocupa atat de viitor, gandeste-te la ziua de maine, fi atenta la ore ca sa intelegi ce ti se preda si nu sa inveti mecanic ca asa nu vei retine nimic. Incearca numai sa te concentrezi pe cate un obiect in parte si fa in asa fel incat sa iti placa macar putin si vei reusi.
Sper ca te-am ajutat:*
Buna.Si eu am aceiasi problema. Incearca sa le spui parintilor poate te ajuta cu ceva iti mai explica si ei. Sper ca te-am ajutat
Adriadu întreabă: