| EvaTramell a întrebat:

Care este diferenta dintre un amic si un prieten? Nu e tot una?happyhee hee

Răspuns Câştigător
| InnocentSmile a răspuns:

De obicei un amic este pur si simplu o persoana cu care vorbesti, te saluti[din astea]dar nu ai prea multa incredere in ea.un prieten este o persoana in care ai incredere si de multe ori poate fi vorba si despre un iubithappy
pupici mici:*

8 răspunsuri:
| Pitic a răspuns:

Pai depinde cineva care nu cunoaste stilul tau de a vorbi poate interpreta gresit
pentru ca atunci cand spui prietenul meu dai impresia ca te referi la iubitul tau
un prieten de al meu =un iubit de al meu
adica nah uni chiar folosesc termenul asta prieten/a pentru a inlocui cuvantul iubita/iubitul gagic /a
cand spui el e amicul meu e clar ca e doar un baiat cu care te intelegi bine dar nimic mai mult.

| BubuLina999 a răspuns:

Pai in lb romana amic este sinonim cu prieten...dar in viata poate fi perceput altfel. amic adica o cunostinta, cineva cu care poti sa vb si cu care te intelegi bine iar prieten este acela care este aproape de tine, te ajuta, te sfatuieste, ceva mai mult ca un simplu amic, e ca si cum ar face parte din familie. pretenul la nevoie se cunoaste, adica sta langa tine indiferent de ce s.ar intampla. amicul este si el tot o forma de prieten...

dar cuvantul prieten mai are sensul si de iubit.

| LastWord a răspuns:

Depinde de caz.
Dar cel mai des, amic este numit baiatul cu care te intelegi bine, si cam atat.
Prieten este numit baiatul care iti este iubit, doar nu stiu din ce motiv nu se mai spune iubit, ci prieten.

| fLrYdzstr a răspuns:

Depinde cum consideri tu, pentru mine un prieten inseamna cineva cu care ies mai des si cu care ma inteleg foarte bine, iar un amic cu care ies la o bere, un suc mai rar si cu care vb mai rar.

| Bulinaaaaa a răspuns:

Un prieten iti este mai apropiat decat un amic!

| ombladon a răspuns:

Da,doar ca prieten mai poate insemna si iubit

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prietenii la nevoie se cunosc.
Amici sunt ca un fel de oameni care nu prea sunt importanti in viata ta. Nu, nu este.

| Bota_Ionel_1987 a răspuns:

Un amic este un simplu amic de la care nu poti sa ai pretentii sa fie alaturi de tine sau sa te ajute,dar de la un prieten ai pretentii ai incredere,sincer de multe ori prietenul este mai important decat un iubit,ganditi-va daca spui anumite lucruri iubitului sau secrete, iubitul te poate parasi, dar prietenul e langa tine si te intelege, chiar orice de s-ar intampla sunt mari diferente intre amic, prieten si iubit