| DeNyyy a întrebat:

am si eu o intrebare pentru voi:*. deci acum vreo 2-3; uni mi-au aparut la ceafa, in zona unde am par, niste cojite.eu am crezut ca este de la sapmon si ma tot mancau, eu ma scarpinam si le rupeam.tot asa pana azi cand mama s-a uitat sa vada ce am si a observat ca in acea zona sunt foarte rosie.precizez ca acele cojite daca le rupi si dupa aia te speli nu se duc, raman pe par si seamana cu matreata. ce poate fi? multumesc anticipat

2 răspunsuri:
| LolNope a răspuns:

Stiu despre ce este vorba.Este o boala dermatologica numita psoriazis si indata se va extinde pe tot capul.Nu o mai rupe caci iti vei face rana.Este o boala tratabila, trebuie sa cumperi de la farmacie "Diprosalic solutie", sa il inmoi in vata si sa dai unde a aparut.In o saptamana, 2 va disparea chiar si mai putin, insa daca inca persista, sau chiar mai rau se extinde(se poate extinde ca o cojita in spatele urachilo, iar pe coate si la inncheieturile degetelor ca o piele groasa si aspra de culoare nearga, rosie care mananca)trebuie sa vizitezi un dermatolog.

P. S.:A avut si tatal meu dar se treteaza si nu ii mai apare.Aceasta boala apare de obicei de la stres.Ai mai putea incerca si un sampon numit Nizoral, care ajuta. Sper sa te vindeci.

| Ionela_6254 a răspuns:

Matusa mea are dupa ureche, in par. ii trec si iar ii apar.asa cum e si la tine raman in par si seamana cu matreata. din cate stiu eu si-a cumparat un sampon special pentru asa ceva si o solutie.cred ca ar trebui sa mergi si tu la farmacie sa ceri ceva pentru asa ceva.mai mult de atat nu te pot ajuta, chiar nu stiu ce sunt si de la ce.happy