| andreeeamihalacheeeeej a întrebat:

Probabil nesemnificativă, dar aş avea nevoie de un sfat. Am 14 ani şi,de curând, de vreo 2 luni,am început să iau lecţii de canto. În prima oră m-am descurcat minunat,am auzit aproape toate notele la pian,le-am cântat exact. Am fost şi la un spectacol,a fost ok,câteva probleme pe aici-pe acolo,dar nu a fost chiar aşa grav. Ei bine, ultimele două lecţii au fost un eşec total. Nu am mai auzit notele,adică ba da,dar nu cred că m-am concentrat,nu ştiu,cântam orice altceva decât nota respectivă. Acum mi-e cam frică.Profa de canto era cât de cât dezamăgită şi mi-a spus ceva gen "Ai o voce superbă,puternică,dar... dacă nu auzi vocalizele asta e,muzica nu e făcută pentru toţi,nu are rost să dea părinţii bani degeaba aici." Nu ştiu ce să zic. Oare a spus-o doar la nervi? Adică din cauza aceasta,că nu am auzit şi nu m-am concentrat (mi-a spus şi ea asta) să renunţe la mine? Vă rog,cine ştie câte ceva despre muzică,vreau un sfat, ceva. Mulţumesc!

3 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Cel mai bine vorbesti cu profesoara. Ii spui ca iti doresti foarte mult sa reusesti, si iti dai tot interesul.
Cere-I profesoarei o opinie onesta, ai sau nu talentul necesar? Poate ai voce dar nu ai ureche muzicala.

| andreeeamihalacheeeeej explică (pentru SkyPilot):

Am vorbit,mi-a spus că am o voce rară şi extraordinară, chestii de genul, dar "ai momente în care eşti excepţională şi momente în care nu auzi nicio notă". Nu ştiu, are momente în care spune că nu renunţă la mine şi va fi bine şi momente în care o enervez la culme, în care pur şi simplu nu mă pot concentra deloc.

| ywar a răspuns:

Si eu vreau sa fac lectii de canto, dar eu am nevoie de un bariton... Iti dau dreptate cu taiatul aripilor. Multi profesori din Cons fac asa. Nu stiu ce sa spun! cred ca ar fi ok daca ai mai cere o parere. E vorba ca trebuie sa cazi pe notele acelea si urechea muzicala se educa. Eu cant intr-un cor de biserica dar nu am facut canto. Da-mi te rog un mesaj pe privat. Mersi!~ Curaj, curaj! Urmeaza-ti visul!