Si eu sunt tot a 8a. Liceul il alegi in functie de nivelul la care vrei sa te pregatesti pentru examen si in functie de cat de mult inveti in general. Profilul este specializarea pe care o poti urma la facultate tot in domeniul respectiv sau nu, asta e alegerea ta, dar profilul il alegi in functie de materiile pe care le placi mai mult sau mai putin la scoala pentru ca profilele difera la numarul de ore pe saptamana pe care le ai la fiecare materie. De exemplu, daca iti plac biologia fizica si chimia te duci la stiinte ale naturii, daca iti place matematica de duci la mate info si daca iti place si engleza alegi ceva bilingv. In schimb, daca esti atras de romana sau istorie sau geografie mai mult (inclusiv latina) ai putea sa optezi pentru un profil de la uman cum ar fi filologie sau stiinte sociale. In general stiinte sociale este un profil pentru cei care dau la drept, dar nu neaparat. Daca te atrage partea de romana si istorie eu iti recomand sa te duci pe filo, iar daca esti sportiv de performanta sau esti inscris la un club te poti duce la un liceu cu profil sportiv.
Cum stai cu notele la scoala, esti bun la romana sau la matematica?
Ce profesie ai vrea sa faci cand vei fi mare?
In functie de asta pot alege liceul care te pregateste din timp, pentru o profesie.
Din pacate, NIMENI de pe acest forum nu te cunoaste si nu stie nimic depre tine, ca atare nu avem cum sa te sfatuim in vreun fel. Cere ajutorul parintilor sau colegilor din clasa, ca ei te stiu cel mai bine.
Solutia e sa dai la un profil de mate info care iti pastreaza deschise mai departe toate optiunile
Du-te la mate-info, chiar daca nu te omori dupa mate, pentru ca ai mai multe optiuni dupa.
Daca nu îți place nicio materie încearcă la o profesionala(pe o meserie anume care sa te încânte cat de cat). acesta e sfatul meu. Te va ajuta pe viitor. Iar dacă îți place o materie anume axeaza-te pe un liceu care sa aibă la bază acea materie.