Hei, ia-o mai cu binisorul, cum se zice. Iata citeva motive pentru care ar trebui sa o iei mai "moale":
1)Nu e sfirseste lumea daca gresesti cu ceva si iei o nota ceva mai mica. Pentru ca eu cred ca de asta ti-e teama.
2) Ingrijorarea si teama iti consuma cel mai mult din energie, plus ca iti ia atentia de la ceea ce trebuie.
3) La testele scrise, ai timp sa gindesti, si poate de aceea te apuca emotiile, pe cind la oral, nu mai ai timp de asa ceva si te comporti in mod normal, si de aceea iei note mari. Ar trebui sa realizezi ca nu trebuie sa te gindesti la esec inainte de vreme (abia cind ai aflat nota care ai primit-o si a fost mica), si sa te gindesti la ce ai de facut la acel test, altfel, tocmai ingrijorarea si emotiile te vor duce la esec.
Incearca sa te relaxezi si sa te concentrezi pe respiratie ca asa iti dispar un pic emotiile ca nu-i sfarsitu lumii cand o sa fii mai mare o sa dai si mai multe examene trebuie sa faci fata la ele
Buna. Cand ai un test pe foaie scris nu trebuie sa ai emoti ...Pentru ai mai mult time etc.Nici la oral sa nu-ti fie frica
Haide ca iti dau niste ideei ca sa nu mai transpiri
1) Nu mai te gandi ca nul iau nul iau. Spune in minte ca pot sa o fac pot sa o fac
2) Chear nu vad de ce sa transpiri. Daca transpiri putin bea putina apa.(te ajuta asa fac si eu ca si eu am emotii la teste)
3) Cand ai test chiar daca nu stii sau stii fa si tu ce poti si ce stii.
4) Toti lom note mici la teste si din astea. Dar nu se sfarseste lumea daca iei o nota mica de o data de doua ori chiar si de trei ori.
5)NUTI MAI FI FRICA LA TESTE! ESTE NUMAI UN TEST.SI DACA IEI O NOTA MICA NU CONTEAZA TRECI PESTE ASTA!
Sper ca ti-am fost de folos