| ChemicalLipstick a întrebat:

Am stat si m-am gandit la ceva insa nu am putut gasi un raspuns ft clar : de ce oricat de mult ne'am moderniza nu este bine sa renuntam la valorile noastre traditionale? As vrea argumente pro si contra

2 răspunsuri:
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @ChemicalLipstick! Dacă nu am avea tradiție ne-am pierde din personalitate, din unicitate, nu am mai avea istorie...
Am să-ți dau un exemplu stupid poate, care aparent nu are nici o legătură cu întrebarea ta. Dacă o firmă dorește să contacteze o lucrare, cel care o agreează se interesează de istoricul ei, seriozitate, cifra de afaceri etc.
Așa este și cu valorile neamului, ele ne definesc, conferind unicitate... Nu îmi găsesc acum prea bine cuvintele pentru a exprima ceea ce simt și chiar nu vreau să par învechită subliniind că în viața modernă nu mai există o scară a valorilor. A nu se înțelege eronat, nu agreez să trăiesc arhaic, sunt adepta noului, dar în limitele bunului simț, respectând valorile...
O zi cu zâmbet să ai!

| Bullweif a răspuns:

Exista o serie de "proprietati" care definesc orice entitate. La fel si cu oamenii. Prin faptul ca spui despre tine ca esti roman, oricine iti cunoaste trecutul general, sau prezentul, te incadreaza in linii mari intr-o categorie. A putea spune despre tine ca esti roman e mare lucru. In general e bine ca un individ sa poata spune ca apartine unei comunitati, si fara valorile traditionale comunitatea respectiva nu exista. Fara limba, istorie si traditii, romanii nu ar fi romani. De asta e bine ca oricat ne-am moderniza, sa avem "proprietati" care sa ne uneasca, si intre noi, si pe noi cu trecutulhappy daca ai renunta la aceste valori, e ca si cum la scara mai mica, ai spune, nu mai sunt copilul parintilor mei, nu le mai port numele, si uit tot ce m`au invatat in copilarie, si de acum fac ce vreau. Partea proasta e ca nu o sa te poti alipi de alt grup.N`ai sa poti deveni neamt sau italian sau american.Mai ales american, pentru ca la astia o istorie de 3-400 de ani nu e istoriehappy