Media de admitere este o cifra care poate reflecta sau nu cunoștințele tale.
Eu am ales acum 3 ani profilul mate-info și dacă m-as întoarce in timp, tot mate-info as alege. Ce trebuie sa știi din start este ca matematica, informatica și fizica (pentru ca asta vei învață în liceu) sunt genul de materii la care trebuie sa înveți constant. O data ce ai pierdut ritmul este foarte foarte greu sa mai recuperezi pentru ca fiecare lecție are legătură cu precedenta. Asa ca ia în considerare care sunt prioritățile tale, cât de mult timp iti dorești sa aloci pentru învățat, cât de dispus ești sa renunti la învățatul ca papagalul și sa încerci sa iei lucrurile schematic și logic. Nimic nu este imposibil, dar trebuie sa fii conștient ca va trebui sa muncești de 2 sau 3 ori mai mult decât colegii de la filologie.
Alegerea profilul de la liceu nu e o decizie ușoară. Vei merge la liceu 5 zile din 7 timp de 4 ani, trebuie sa iti placa ce faci, altfel va fi o corvoada.
Daca ești sigur ca asta vrei sa faci atunci, iti dau un sfat. Nu te subestima, cunosc persoane care au întrat la mate info cu aceeași medie ca a ta și care au muncit atat de mult încât i-au întrecut pe mulți dintre cei care intraseră cu medii mai mari. Oricând poți sa încerci mai mult, sa faci mai mult, nimic nu e bătut în cuie. Vei avea profesori pe care vei putea sa ii întrebi de 2/3/4 ori când nu vei înțelege ceva, vei avea colegi care îți vor explica o rezolvare înainte de test, vei avea toate șansele din lume sa intelegi matematica și informatica daca vei fi dispus sa cauți, sa întrebi și sa muncesti
Oricine se poate descurca.
Mult succes!
Parerea mea ar fi sa nu te duci, adica e un profil greu rau si nu zic ca merita, nu am fost dar a fost un var de al meu ce a dat bacul la mate info si la mate nu i-a fost usor, esti pus si sa inveti mult.
Acolo profii sunt al naibii de exigenti si nesuferiti.
Daca consideri ca poti face fata e treaba ta, tu stii mai bine ce stii ca poti face.
Mai consulta-te cu prieteni, rude daca esti nehotarat si analizeaza apoi parerile lor sa ajungi la o concluzie.