| girlbrushedpink3 a întrebat:

Anul acesta intru in clasa a11a si am inceput sa ma gandesc la facultate, pana acum nu m-a prea interesat(mare greaseala!) Am crescut cu o sora mai are cu 8 ani, care a terminat la cel mai bun liceu din orasul meu cu 9.80 si ceva si a intrat la facultate la Cluj, si dupa a plecat in straintate pentru master si acum face doctoratul, frumos? eu in schimb am facut tot poisibilul sa nu fiu ca ea, avand medii mediocre, totusi as vrea ca ultimii ani sa ii fac perfecti, de fapt am inceput deja cu al doilea semestru din clasa a10a(de la 8.80 am ajuns la 9.70). Totusi nu stiu ce sanse am sa intru la o facultate in Anglia! Engleza e punctul meu forte, chiar o vorbesc foarte bine, citesc romane, scriu eseuri fara nici o problema. Cat despre activitati extra-scolare, pot sa spun ca am am fost in patrula eco a scolii, si am participat la proiecte europene ale scolii, si fac voluntariat. As dori sa imi spuna cineva, daca poate din propria experienta sau din cunostinte, ce as putea sa fac sa intru la o facultate in Anglia, nu la cambridge sau oxford, ceva mai simplu, aaa si sunt la o scoala cu germana intensiv(de unde am o diploma c1 de germana si engleza, cunoscut la nivel european) Multumesc mult

1 răspuns:
| 101Aem a răspuns:

In alte tari precum Anglia unde am inteles ca ai vrea sa ajungi diplomele de voluntariat coonteaza foarte mult. Conteaza si unde ai vrea sa mergi, de exemplu un coleg de la liceu cand a terminat a 12-a a terminat la fizica pe toti 4 ani cu 10 si acum este la o scoala de muzica din Londra, si e chiar foarte bun. Incearca sa-ti gasesti atuurile si sa vezi ca unde ai vrea si revino cu intrebari sa te pot ajuta happy