Nu-i nevoie să fii prieten bun cu ăștia din clasă. Păstrează doar ceea ce popular se numește "loc de bună ziua". Cred că tu vrei să ai prieteni, dar nu știi cum. Umblă cu alții de prin alte clase, dacă ai zis că te înțelegi bine cu ei. Du-te și bagă-te în seamă cu ei, dacă vrei să te împrietenești.
In clasa a 9 a eram toti uniti, ma rog toti aveam grupu nostru dar vorbea toata lumea cu toata lumea, apoi usor s-a stricat tot, in a 12 pea m-am simtit destul de singura mi am dat seama cat de ipocriti sunt unii, acum am 26 de ani si numai tin legatura cu nici un coleg nici macar pe Facebook
Sincera sa fiu trec prin aceeași situație doar ca la mine e mai diferit. Și eu trec în clasa a XI-a doar ca eu sunt transferată și am apucat doar un semestru la noul liceu. M-am transferat din cauza coleglorie care nu mi dădeau pace și îmi făceau zile fripte. Ideea este ca și noul liceu e mai bun și sunt pe profilul la care mi-am dorit sa ajung din totdeauna.Și acolo aveam vreo 3 prietene ca restul nu îmi dădeau pace dar și cu ele era bine chiar dacă una dintre ele m-a trădat cu o chestie și din cauza ei toți colegii se luau de mine. Deci la mine era mult mai naspa mare gândesc ca la tine nu se aduna toată clasa sa rada de tine și sa își bata joc de tine și multe altele. În fine sa revîn unde as fi vrut sa ajung. De când sunt aici e mai bine dar acolo unde eram de bine de rău mai discutam cu cineva. Aici nu mai vorbesc cu nimeni. La fel ca în cazul tău, Cum sunt eleva noua grupurile sunt deja formate. Stau singura în banca mea, tăcută și vorbesc doar dacă vorbește cineva cu mine ceea ce se întâmplă foarte rar. Sincer e mai bine decât la fostul liceu unde își băteau joc chiar dacă din păcate și aici au cam început mai ales un băiat și o fata care sunt mai fitosi și se cred mai grozavi. Chiar dacă nu au motiv mai ales ca nu fac mai nimic sunt timida si stau singura în banca pana și în pauze Eu probabil voi continua așa și la anul. Știu ca nu e bine dar nu pot sa mă bag în seama mai ales așa dintr-o data când nu am facut-o pana acum. NormaL și eu și tu ar trebui sa ne băgăm în seama și sa încercăm să vorbim cu persoanele din jur pentru ca nu e bine sa stai nu știu câte ore la școală tăcut pur și simplu. De la chestii de genul banale se poate ajungem și la depresie sau pur și simplu sa ne fie greu sa vorbim cu persoane străine. Dar după Cum spuneam mai sus mi-e greu și nu cred ca o sa pot face asta cât de mult aș vrea plus ca prefer mai bine așa decât sa înceapă și ei sa rada de mine sau mai știu eu ce.
Hei, cu totii trecem prin asta, daca nu suntem cumva printre norocosii "populari" pe care ii place toata lumea. Eu iti recomand sa iti vezi doar de invatat, caci nu e neaparat sa ai un Bff din clasa/liceu, poti avea si din alte clase. Dar oricum, incearca sa te axezi de moment doar pe o persoana, cum ar fi un coleg de banca cu care sa te intelegi bine, si asa se formeaza prietenia. Apoi totul vine de la sine, conteaza sa nu te simti total paralel cu ceilalti
Diorrus întreabă: