| JuliaMe06 a întrebat:

Anul viitor voi fi in clasa a 9-a, si am de ales intre doua profile: filologie si bio-chimie.Eu as vrea sa ma duc la filologie,deoarece nu imi prea place chimia, fizica si matematica, si astfel as da bacul din romana, o limba straina si istorie sau geografie(la alegere).Dar aici vine problema:Toate prietenele mele se duc la bio-chimie, iar cei de la profilul acela sunt mai bine vazuti si primesc si clase mai frumoase, iar cei de la filologie primesc mereu clasa la subsol si sunt tratati ca cei mai prosti din scoala.Nu stiu ce sa fac, zau.Nu ma pasioneaza matematica, chimia, fizica sau biologia..Imi place sa compun, imi place literatura...Nu stiu ce sa fac,pentru ca daca as alege sa fac ceea ce imi place,mi-as pierde prietenii,si eu fiind o fire mai timida, ar fi greu pentru mine sa imi fac prieteni noi, majoritatea copiilor de varsta mea deja fumeaza, beau si etc. dar eu nu sunt asa.Va rog sa imi acordati niste sfaturi.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alege filologia.Doar n-ai sa-ti planuiesti viata in functie de ceilalti.

| Wehrsi a răspuns:

Buna. Crede-ma, daca o sa fiti in acelasi liceu nu pierzi nimic. Daca sunteti prieteni de ce ar trebui sa se strice prietenia doar pentru ca sunteti in clase diferite? Nu lasa prietenii sa te opreasca din ceea ce vrei sa faci. Daca alegi bio-chimia o sa ai note mici, iar daca te certi cu ei cu ce te alegi? Prieteni iti faci si in liceu, crede-ma, ca scapi de timiditate. Nici eu nu beau, nu fumez si eram la fel de timida. Acum ma inteleg cu peste 30 de persoane din liceu doar de la locul de fumat. Nu conteaza ca nu esti ca ei. Nimeni nu te da la o parte doar pentru ca esti nefumatoare.