| andramunteanu a întrebat:

Bună, as avea mare nevoie de un răspuns, am 14 ani fără 2 luni, și acum cam 1 luna jumate am fost la dermatolog cu problema de zona zoster oftalmica, am avut niște pete/bube pe frunte și pe ochi, frunte si obraji mi se descojea pielea, am luat tratamentul 1 luna cât mi s-a zis a fost totul ok pana când de cam 2 săptămâni am pe fata(in locurile unde am avut zona zoster) niște urme rosii, și mi se mai duce pielea, am cautat pe net și zice ca este nevralgia postherpetică, cum as putea sa o tratez, și am uitat sa menționez ca atunci când stau mai ales la frig pielea mi se usucă și se înroșește foarte tare?! Pe google zice ca e normal și ca dispare de la sine după câteva luni, ar trebui sa ma îngrijorez?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ceva in alimentatia ta nu este sanatoasa si trebuie indepartata, ca zona zoster si rosetea pielii sa dispara.
Mananaca sanatos acasa, cu multe legume si carne, fara salamuri, fara carnati, fara afumaturi, fara fast food si fara sucuri si vei vedea cum ti se va imbunatatii pielea si cum vor dipare aceste probleme.
Din pacate, dupa ani de zile de mancat nesanatos problemele tale nu pot dispare peste noapte, disparand incet incet, numai daca mananci sanatos zilnic.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Zona zoster e cauzata de varicella-zoster virus (VZV)
Abordarea pe termen lung e sa iti mentii imunitatea la parametri normali. Ai nevoie de o dieta sanatoasa.
Incearca o crema cicatrizanta pe zonele rosii ale pielii, mai ales pe timpul iernii.
Multa sanatate.