Salut,cand parerea celor din jur ne influenteaza in proportii mari, problema este mereu in noi. Daca cei din jur te influenteaza mult asta inseamna ca ai putina incredere in tine si ai o stima de sine destul de scazuta.Nu trebuie mereu sa iti pese de ce spun cei din jur, oamenii mereu vor gasi motive pentru care sa te barfeasca oricat de buna sau perfecta nu ai fi.Persoanele care te invidiaza sau care nu pot avea grija de propriile lor vieti te vor barfi ca sa isi strice imaginea proprie despre tine si ca sa isi aline propriile suferinte, altii doar traiesc prin barfe.Nu te lasa afectata de vorbele goale ale celor din jur, iubeste-te asa cum esti, speciala si frumoasa in felul tau, important e sa fii tu multumita de tine, restul sunt doar vorbe goale. Tine cont doar de parerile persoanelor apropiate.Cat despre mama ta, cel mai probabil ea vrea astfel sa te protejeze crezand ca daca iti va interzice sa iesi seara va preveni situatiile neplacute.Iti recomand sa duci o conversatie sincera si linistita cu mama ta si sa-i spui ca ai vrea sa ai mai multa libertate, dar spune-o cat mai frumos si calm ca sa te inteleaga frumos, multumindu-i ca are mereu grija de tine.
Mama ta si tatal tau sunt protectorii, adica te protejeaza, e normal... Lasa-i pe oamenii care isi bate joc de tine si mergi mai departe, dar daca cineva vorbeste rau de tine, poti sa vorbesti urat si cu ei/ele, ca sa le bage mintile in cap, ei/ele nu au niciun viitor si sunt foarte needucati de parintii sai. Tu, important este sa iti respecti parintii, si sa mergi mai departe...Ca sa nu ajungi ca oamenii, gen fumezi, te droghezi, etc, daca asa crede, tu, trebuie sa dovedesti ca nu faci asta, si ca implori cu adevarat,
Eu la 16 ani, pe mine ma lasa oriunde, dar la maxim 21:00 sunt acasa, pentru ca le-am explicat totul cu frumos, adica, gen unde plec, cu cine, etc.
Mama ta este foarte protectoare iar situatia aceasta mi se pare foarte cunoscuta. Momentan nu ai ce sa faci, candva vei avea propria familie. Cat despre parerea celor din jur, gandeste-te ca orice cuvand rau aruncat de cei din jur este datorita faptului ca tu poate nu faci aceleasi greseli ca ei. Ei se simt mai bine in preajma persoanelor ca ei, si se ocupa sa-i critice pe cei diferiti.