| lacra107 a întrebat:

As dori sa le fac o surpriza parintilor mei maine (am 14 ani), vreau sa le fac o prajitura delicioasa, am indemanarea necesara, va rog dati.mi o reteta, cv... Si toate ingredientele!

Răspuns Câştigător
| Emena a răspuns:

Uite prajitura pe care fac eu mai mereu
Iti trebuie : 5 oua, 1 cana de zahar, 1 cana de faina, 1 pliculet zahar vanilat, cacao.
Pentru coca : Bati albusurile pana se face o spuma tare,apoi torni zaharul din cana,dar nu tot deodata. Dupa ce termini cu zaharul, pune si pliculetul de zahar vanilat, pana se face o spuma mai tare. Apoi,intr-un castron bati galbenusurile cu o lingura de ulei si una de apa, apoi le amesteci cu albusurile. Dupa, adaugi faina in ploaie, dar amesteci cu o lingura de lemn, din sus in jos! Dupa, pui compozitia intr-o tava care este unsa cu ulei, sau cu unt, si o lasi 30 de minute la cuptor la foc mic.
Pentru sirop : 3 linguri de cacao, 5 linguri zahar si apa. Poti fierbe sitopul 3 minute.
Dupa ce se coace prajitura,o scoti de la cuptor, apoi o tai in patratele cu un cutit umed( il bagi mereu in apa), apoi pui siropul peste, si o lasi sa se raceasca.
Dar avand in vedere ca e cald afara, poti face crema de zahaer ars. Daca vrei reteta, ma contactezi :*