anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as dori sa stiu si eu mai exact cum se ia rigevidonul? am inteles ca se incepe din a 5a zi a ciclui si voi continua timp de 21 zile.apoi.nu mai stiu? imi puteti spune mai multe.multumesc

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand nu lua Rigevidon fara sfatul medicului. Luat dupa ureche poate da complicatii mortale sau poate provoca infertilitate definitiva.
Pastilele se incep din prima zi de sangerare, se iau 21 de zile, se face o pauza de 7 zile, timp in care vine menstruatia si apoi, in ziua a 29 a se incepe o alta folie, fara sa mai conteze a cata zi de menstruatie este. Practic pastilele se iau incepand mereu in aceeasi zi a saptamanii, tot la interval de 4 saptamani. Pastilele se iau in fiecare zi, la aceeasi ora, cu putina apa. Daca ai diaree, versi sau iei antibiotice, trebuie sa asociezi pana la urmatoarea menstruatie prezervativ pentru protectie.
Sincer, eu nu cred ca medicul ti-a recomandat Rigevidon, fiindca e un contraceptiv mai vechi, care nu se ia de prima intentie. Actualmente se incearca cu anticonceptionale cu doze de hormoni mai mici, cu reactii adverse mai reduse.
Du-te la ginecolog, nu lua anticonceptionale dupa ureche fiindca s-ar putea sa regreti toata viata.

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Uite aici prospectul rigevidonului:
RIGEVIDON, tablete, tablete
combinaţii
RIGEVIDON, tablete

Compoziţie: Fiecare tabletă conţine 0, 15 mg levonorgestrel şi 0, 03 mg etinilestradiol.

Acţiune terapeutică: Acest produs este un contraceptiv oral combinat care acţionează prin inhibarea ovulaţiei. Întreruperea tratamentului nu va influenţa o viitoare sarcină dorită.

Indicaţii: Acest produs este un contraceptiv oral. Are efect terapeutic în tulburările funcţionale de sângerare, în durerile de la jumătatea ciclului şi în dismenoree. În conformitate cu principiul recomandării diferenţiate, pe tipuri de pacienţi, el este recomandat în primul rând femeilor cu fenotip hormonal echilibrat sau uşor estrogenic.

Contraindicaţii: Sarcină, stări posthepatită, tulburări ale funcţiei hepatice, icter idiopatic sever de sarcină, colelitiază şi colecistită, colită cronică, prurit sever de sarcină în antecedente, tulburări ale metabolismului lipidic. Afecţiuni cardiace severe de natură organică, hipertensiune severă, diabet zaharat sever, alte boli endocrine, predispoziţie crescută la tromboze, tulburări cerebrovasculare în antecedentele patologice personale. Tumori maligne, în special ale sânului şi ale organelor genitale. În siclemie, anemie hemolitică cronică, tetanie, sindroamele Dubin-Johnson şi Rotor. Alăptare şi intoleranţă.

Mod de administrare: Administrarea se va începe în cea de-a 5-a zi a ciclului şi se va continua timp de 21 de zile. Se va administra o tabletă pe zi, dacă este posibil la aceeaşi oră a zilei, de preferinţă seara, înainte de culcare. Apoi, administrarea se întrerupe timp de 7 zile, în această perioadă instalându-se o sângerare asemănătoare cu cea menstruală. Independent de apariţia şi durata ciclului menstrual, următorul ciclu de administrare, de 21 de zile, se va începe după pauza de o săptămână. Această schemă trebuie urmată pe toată perioada în care se doreşte prevenirea sarcinii. La trecerea de la administrarea de contraceptive cu conţinut hormonal crescut la cele microdozate hormonal, administrarea primelor trebuie întreruptă timp de o lună sau se va administra contraceptivul microdozat hormonal, din ziua 1 a primului ciclu care urmează. Administrarea următoarelor tablete se face după schema de administrare obişnuită. Trecerea de la un tip de contraceptiv la alt tip de contraceptiv este, în general, discretă. Este posibilă o creştere a incidenţei sângerărilor intermenstruale tranzitorii, dar, prin continuarea administrării contraceptivului, acestea vor înceta spontan. În cazul administrării regulate a produsului, efectul lui contraceptiv se manifestă şi în săptămâna în care se face pauza de administrare. Dacă, dintr-un motiv sau altul, se omite administrarea unei tablete, se va lua suplimentar o tabletă, în timpul cel mai scurt cu putinţă. Intervalul dintre două administrări nu trebuie să depăşească 36 ore, altfel inhibarea ovulaţiei nu va mai fi continuă. Pentru scopuri terapeutice, se va urma o altă schemă de tratament.

Efecte secundare: La începutul administrării pot apărea tulburări gastrointestinale, greaţă şi tensiune în sâni - simptome care se diminuează sau dispar pe parcursul tratamentului. Poate apărea o creştere sau o scădere în greutate. Se poate modifica toleranţa la glucoză. Mai pot apărea cefalee, instabilitate emoţională, oboseală, exanteme, crampe musculare surale şi modificarea libidoului. O sângerare uşoară nu necesită întreruperea tratamentului. Dacă se produce o sângerare severă, este necesară o examinare ginecologică. În funcţie de rezultatul acestei examinări, din cea de-a 5-a zi a ciclului menstrual, se poate reîncepe ciclul de administrare de 21 de zile. Incidenţa sângerărilor slabe din timpul administrării tabletelor va descreşte sau va fi nulă, în cazul unui tratament de durată. Administrarea se va întrerupe: pe perioada sarcinii; dacă apar semne de: tromboză, embolism sau tromboflebită; în tulburări cerebrovasculare; în infarctul miocardic; în tromboza retinei; dacă apar: tulburări de vedere, exoftalmie şi diplopie; în cazul cefaleelor de lungă durată şi recurente; în cazul altor boli cronice severe.

Interacţiuni medicamentoase: Medicamentele inductoare enzimatice (de ex. rifampicina, derivaţii de fenobarbital, fenitoina, antibioticele cu spectru larg, sulfonamidele, derivaţii de pirazolonă) pot perturba sângerarea menstruală, cu reducerea sau chiar anularea efectului contraceptiv.

Precauţii: Produsul se va administra cu prudenţă în caz de varice, epilepsie, hipertensiune, afecţiuni psihiatrice asociate cu depresie, formă uşoară de diabet zaharat, miom uterin, mastopatie şi după vârsta de 40 ani. Fumatul poate contribui la creşterea incidenţei sau severităţii efectelor secundare. Se recomandă efectuarea examenului citologic anual. În cazul apariţiei diareei sau/şi a vomei, efectul contraceptiv poate fi redus sau anulat din cauza unei absorbţii insuficiente. La prescrierea produsului, trebuie avute în vedere bolile intercurente însoţite de diaree şi/sau vomă. În cazul diareei cronice şi a vomei, administrarea pilulei trebuie întreruptă şi se va folosi o altă metodă contraceptivă non-hormonală. Pentru protecţia fătului, tratamentul se va întrerupe cu 3 luni înainte de a avea o sarcină planificată şi se va recurge la o metodă de contracepţie non-hormonală. Tratamentul se va întrerupe şi în cazul unor afecţiuni cronice sau cu 6 săptămâni înainte de o intervenţie chirurgicală majoră planificată (care presupune o imobilizare pe perioadă mai lungă).

Formă de prezentare: 3 blistere a câte 21 tablete.


anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca nu am luat in ordine tabletele se poate intampla ceva?
ele sunt numerotate si in loc de tableta 8 am luat-o pe a 14... ce se intampla?