| Marry:X a întrebat:

As vrea sa dezbatem si noi un lucru care ma suparabig grin. Voi sunteti de acord cu fetele care isi incep viata sexuala la 14-15 ani? De fapt sunteti de acord cu noua generatie?big grin Cand le vad ca la 11 ani sunt complexate de problema ca nu au avut pr. Wow.:O

Răspuns Câştigător
| Psihoyounger a răspuns:

NU, nu sunt de acord, dar nici nu avem prea multe de facut deoarece lipsa de ed sexuala, lipsa de comunicare cu parintii si anturajul le fac sa decada asa.

Psihoyounger

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cred ca se pune problema daca suntem sau nu de acord, fiindca nu ni s-a cerut acordul. Cred doar ca trebuie, pe cat posibil, sa le ajutam sa inteleaga unde gresesc, fiindca aceste copile nu au, din pacate, educatie. Nu le vom putea face educatie pe TPU, dar macar sa le indicam cateva din greselile majore pe care le fac, asa incat macar sa fie sensibilizate asupra lor.

| monyk a răspuns:

Buna, din pacate asta e realitatea, eu una nu as fi de acord, dar fetele din ziua de azi se lasa prea tare infuentate de baieti, mai ales la 14-15 ani si sunt cam naive, cred orice li se spune si astfel isi incep viata sexuala devreme din pacate...mai este si accesul la multe informatii, reviste, tv, internet, asa devin si ele curioase si incearca si ele... fetitele de 11 ani vor si ele prieten pentru ca prea mult se dezbate subiectul acesta, aud ca cele mai mari au prieten si vor si ele sa vada cum e, crede ca totul e roz, dar nu e chiar asa, nu stiu la 11 ani ce e dragostea, dar ele vor un prieten pe post de accesoriu oarecum, pentru ca ele nu stiu ce implica o relatie adevarat cu un baiat...

| lola a răspuns:

E o porcarie [scuza-mi expresia]...si eu cred ca e de vina anturajul.Eu ma bucur ca nu am avut prieten pana la 16 ani...adica chestii de durata.si nici atunci nu imi bateam capul prea tare cu chestia asta.Cred ca a fost mai bine asahappy

| lavynika a răspuns:

Fiecare inji incepe viata sexuala la c varsta vrea el...si noi nu avem niciun drept sa judekamwinking

| Cryssy a răspuns:

Buna. Nu. Nu sunt de acord cu acele fete...Sincer...deci nici nu este bine pentru ele din puct de vedere al sanatatii...Bine.viata sexuala ti-o incepi atunci cand simti ca esti pregatit/a. Dar totusi... 14-15 ani...in niciun caz...off.asta e lumea din ziua de azi. din pacate...

| ATB a răspuns:

Parerea mea e ca viata sexuala ar trebui inceputa cand fata se simte pregatita si in siguranta. 14-15 ani e o varsta la care poti face greseli in alegerea partenerului dar daca sunt 2 persoane care se iubesc si gandesc nu vad care ar fi problema. dar f rar sunt persoanele astea. Daia se zice ca la 18 ani e cel mai bine pentru ca esti matura si poti alege bine. Insa varsta nu conteaza ci' cat te duce capu! sa fiti iubiti

| Gabry a răspuns:

Nu cred ca vreun om in toate mintile ar accepta asa ceva! Acele fete sunt inconstiente, nu cred ca au idee ca pot lua boli prin contact sexual...
Vina este numai si numai a parintilor! Prin faptul ca nu au vorbit cu copiii despre asa ceva, iar lor le e rusine sa intrebe(de aceea se gasesc si pe TPU atatea intrebari despre sex)...Fiind parinte trebuie sa stii sa-i vorbesti copilului tau despre orice! El se maturizeaza iar ce va sti este numai ce a auzit de la prietenii lor care n-au ce face decat sa citeasca pe net fel de fel de prostii!

| kiwii a răspuns:

Mda, Ai dreptate. God... vor prieten in loc sa se bucure de zilele in care ies cu prietenele in parc si rad si se distreaza.Pe bune, toata viata or sa aiba timp si de baieti. Dar na, "daca colegele mele au, trebuie sa am si eu ca ma fac de ras"
Si ma intreb, daca acum fetele isi incep viata sexuala la la 14-15 ani, peste cativa ani, cum va mai fii? Complet aiurea, dar sincer, eu ca persoana nu pot sa fac nimic.

| beautykillls a răspuns:

Eu nu am fost niciodata de acord, adica de mica am fost educata sa nu o fac decat atunci cand cred ca este timpu. si pana la urma am facut-o cand am simtit ca trebuie sa o fac. si asta s-a intamplat la 15 ani jumate. si inca mai sunt cu respectivul de un an jumate aproape, nu imi pare rau, nu am luat nici o boala, s inca il iubesc. si spun iubesc in toata puterea cuvantului mai ales ca este o relatie la distanta, si este foarte greu... si nah ca nu am facut-o dupa 18 ani cum imi planuiam. eu sincer cred ca trebuie facuta atunci cand esti pregatita dar din cate vad multe fete o fac pentru ca e la moda sau pentru ca sunt curioase. eu am facut-o din iubire as vrea sa spun. daca exista iubire la varsta asta nu stiu, dar eu asa am simtit. si am simtit bine.

| lenyia a răspuns:

Categoric nu! dar vorba brigaelei:"nu ni s-a cerut acordul".big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Sunt de acord să-și înceapă viața sexuală atunci când sunt mature, când iubesc și sunt iubite și respectate de parteneri, comunicare, riscurile la care se expun și metodele de protecție, etc.
Toate acestea pot începe după 18-20 de ani sau chiar mai târziu ori atunci când sunt pregătite fizic și emoțional să facă acest pas în viață.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

LA 14-15 ani abia incepe adolescenta. At iti place prima zi de un baiat a 2 d altulhappy
Am 16 ani si sunt cum era lola, fara prieten da nu'mi bat capul.Nu'mi place de nimeni de ce sa fiu cu cineva fara sa simt nimic?
De exemplu o prietena de-a mea s-a desp pe la inceputul lui sept de fostul prieten si acum e cu altul desi mai tine la fostul si acest nou baiat stie asta?straight face?
nu inteleg cum se pot face relatiile astea
Ps:fata are abia 14 anihappy